Nazaj

Jubilej KZS počastila tudi FIBA

24
jan.
2020
  • Ostalo

Ljubljano – Slovenijo sta z obiskom počastila generalni sekretar svetovne košarkarske organizacije FIBA, Grk Andreas Zagklis in Michel Filliau, ki na Fibi opravlja vlogo svetovalca za zunanje odnose. Vodilni mož svetovne košarke je Košarkarski zvezi Slovenije ob praznovanju 70. rojstnega dne zaželel še mnogo let uspešnega delovanja.

Na krajšem delovnem obisku sta se Zagklis in Filliau najprej mudila na sedežu zveze ter se nato sestala s predsednikom Košarkarske zveze Slovenije Matejem Erjavcem ter generalnim sekretarjem Rašom Nesterovićem. Beseda je tekla o dosedanjem in prihodnjem sodelovanju med krovno svetovno košarkarsko organizacijo in KZS, trenutnem stanju v evropski in svetovni košarki, Zagklis pa je vodstvu zveze predstavil tudi svojo vizijo dela in razvoja košarke. Košarkarsko delegacijo je v svojem kabinetu sprejel tudi predsednik Republike Slovenije Borut Pahor.

Andreas Zagklis je četrti generalni sekretar svetovne košarkarske zveze FIBA. Na tem mestu je decembra 2018 nasledil preminulega Patricka Baumanna. Pred tem sta Fibo vodila še William Jones in Borislav Stanković.

Grški pravnik je bil pred nastopom funkcije generalnega sekretarja dve leti zaposlen pri Fibi, pred tem pa je bil devet let njen zunanji pravnik svetovalec. Nekdanji košarkar in trener je kot član športnega razsodišča sodeloval na treh olimpijskih igrah (2004, 2006, 2008), športnega prava pa se je učil od pionirjev tega poklica, rojaka Pantelisa Dedesa in Nemca Dirka Reinerja Martensa. Fibi se je pridružil kot zunanji pravni svetovalec in prek košarkarskega razsodišča (BAT) sodeloval pri več kot tisoč košarkarsko-pravnih zadevah.
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se