Nazaj

Luka Dončić znova v prvi peterki lige NBA

25
maj
2022
  • Člani

Ljubljana - Slovenski košarkarski zvezdnik Luka Dončić je bil v svoji četrti sezoni onkraj luže še tretjič izbran v prvo peterko severnoameriške lige NBA, so sporočili iz vodstva lige. V svoji prvi sezoni v ZDA pa je bil Dončić novinec leta.

S tem se je 23-letni Slovenec pridružil trem legendam Larryju Birdu, Georgeu Gervinu in Timu Duncanu, ki so bili doslej edini s tremi ali štirimi uvrstitvami v začetno peterko v svojih prvih štirih sezonah v ligi vse od združitve lig ABA in NBA v sezoni 1976/77.

Poleg Dončića sta v prvi peterki končala še dva Evropejca; grški zvezdnik Giannis Antetokounmpo (Milwaukee), ki je prejel 100 odstotkov glasov, ter srbski center Nikola Jokić (Denver), ki so ga še drugo sezono zaporedoma izbrali tudi za najkoristnejšega igralca (MVP). Če je Antetokounmpo prejel 100 glasov za mesto v začetni peterki, pa sta jih Jokić in Dončić vsak po 88. Oba sta bila v prvo peterko izbrana še tretjič.

Tem trem evropskim igralcem sta se v izboru pridružila še dva Američana; Devin Booker (Phoenix), ki so ga prvič izbrali v najboljšo peterko, in Jayson Tatum (Boston). Prvič po sezoni 1954/55 pa so v najboljši ekipi lige NBA pristali košarkarji, vsi mlajši od 27 let.
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se