Nazaj

Moška reprezentanca odpotovala na EP v košarki 3x3

09
sep.
2021
  • Košarka 3x3

Ljubljana – Pariz bo od petka do nedelje gostil člansko evropsko prvenstvo v košarki 3x3. Slovenija bo na prvenstvu stare celine nastopila z moško zasedbo, ki jo v skupinskem delu turnirja čakata obračuna z Estonijo in Poljsko. V izločilne boje napredujeta po dve ekipi iz vsake izmed štirih predtekmovalnih skupin.

Na evropskem prvenstvu v košarki 3x3 v Parizu bo zaigralo po 12 moških in ženskih reprezentanc. Ekipe so razdeljene v štiri skupine s po tremi udeleženci, iz vsake skupine pa v četrtfinale napredujeta po dve najboljši ekipi.

Slovenija bo na prvenstvu nastopila z moško reprezentanco. Slednja bo v primerjavi z zadnjimi velikimi tekmovanji v Parizu zaigrala v precej spremenjeni zasedbi. Tako na igrišču ne bomo spremljali Adina Kavgića, Anžeta Srebovta in Gašperja Ovnika, ki je zaključil svojo košarkarsko kariero. Ob preostalem ''Pirančanu'' Simonu Finžgarju bodo tako slovenske barve branili Stojan Đekanović, Tjaž Rotar in Mensud Julević.

VSE O SLOVENSKI REPREZENTANCI

Slovenci bodo v predtekmovanju zaigrali v skupini D, kjer jim družbo delata udeleženka olimpijskih iger v Tokiu Poljska in Estonija. Obe tekmi varovance selektorja Matica Vidica čakata v petek. Ob 18.50 se bodo pomerili z Estonci in ob 20.40 s Poljaki. V izločilne boje napredujeta najboljši dve ekipi posamezne skupine, ''slovenska'' skupina B pa se v četrtfinalu križa s skupino D, v kateri bodo igrali Nizozemska, Rusija in Izrael. Tudi v tej skupini so vse tekme na sporedu v petek, v soboto pa bodo moči merile še reprezentance v skupinah A (Srbija, Belgija in Ukrajina) ter C (Litva, Avstrija in Francija). Izločilni boji ter vse končne odločitve so na sporedu v nedeljo.

VSE O EVROPSKEM PRVENSTVU V KOŠARKI 3X3 V PARIZU

Mensud Julević, slovenski reprezentant
''S soigralci se veselimo nastopa na evropskem prvenstvu in že komaj čakamo, da stopimo na igrišče. V skupini nas čakata stari znanec Poljska in Estonija. Smo dobro pripravljeni in optimistično razpoloženi. Gremo iz tekme v tekmo in čeprav bomo nastopili v spremenjeni zasedbi mislim, da se bomo pokazali v dobri luči.''

Slovenski košarkarji v košarki 3x3 so se iz evropskih prvenstev že vračali z medaljami. Leta 2016 so se veselili naslova evropskega prvaka, v letih 2014 in 2017 so osvojili drugo mesto, leto dni kasneje pa še bronasto kolajno. Leta 2019 so obstali v kvalifikacijah za nastop na evropskem prvenstvu, minulo leto pa prvenstvo zaradi epidemije koronavirusa ni bilo odigrano. Slovenci se tako na evropski oder vračajo po treh letih. Reprezentanca se je za nastop na prvenstvu pripravljala v Ljubljani skupaj z ekipo Jeddah, ki nastopa na Fibinih turnirjih svetovne serije in jo vodi Aleš Kunc.

ZGODOVINA EVROPSKIH PRVENSTEV V KOŠARKI 3X3
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se