Nazaj

Na petkov praznik slovenske košarke druženje članov reprezentanc mlajših starostnih kategorij

14
sep.
2021
  • Ostalo

Ljubljana – Letošnje košarkarsko poletje so nas navduševale slovenske reprezentance mlajših starostnih kategorij. Na prvenstvih pod okriljem Fibe so namreč vse posegle po najvišjih mestih. Praznik slovenske košarke je tako lepa priložnost, da se na enem mestu zberejo vsi člani in članice reprezentanc mlajših starostnih kategorij. Na tekmi Superpokala v ljubljanski dvorani Tivoli jih bodo pozdravili tudi navijači.

Slovenija je v letu 2021 v seštevku izidov članske in mlajših reprezentanc v moški konkurenci vodilna reprezentanca v Evropi. Reprezentance mlajših starostnih kategorij so namreč druga za drugo postale zmagovalke turnirjev, le fantovska reprezentanca do 16 let je na zadnjem turnirju morala priznati premoč gostiteljici Srbiji in osvojila drugo mesto. S tem je Slovenija po kriteriju osvojenih challengerjev v letu 2021 pristala na drugem mestu, saj je osvojila kar štiri turnirje. S tem je zaostala zgolj za Francijo, ki je bila zmagovalka petih turnirjev.

MLADI SLOVENCI IN SLOVENKE ZAZNAMOVALI KOŠARKARSKO POLETJE

Petkov praznik slovenske košarke bo tako lepa priložnost, da člani in članice vseh slovenskih reprezentanc mlajših starostnih kategorij preživijo skupno popoldne ter si ogledajo tekmo Superpokala med Cedevito Olimpijo in Krko. Med polčasom tekme jih bodo lahko pozdravili tudi navijači.

V prodaji vstopnice za derbi med Cedevito Olimpijo in Krko

Vstopnice za Superpokalni obračun med Cedevito Olimpijo in Krko so že na voljo. Cena vstopnice v predprodaji je šest, na dan tekme pa osem evrov. Za ogled tekme morajo obiskovalci od dopolnjenega 12. leta starosti, v skladu s trenutnimi veljavnimi odloki Republike Slovenije, izpolnjevati enega izmed PCT pogojev. Obvezna je uporaba zaščitnih mask v notranjih prostorih, razen za otroke do dopolnjenega 6. leta starosti. Petkova tekma v dvorani Tivoli se bo začela ob 20.30 uri.

POVEZAVA DO NAKUPA VSTOPNIC TEKME SUPERPOKALA
DOSEDANJI ZMAGOVALCI SUPERPOKALA

Podelitev priznanj za Pokal mladih

Košarkarska zveza Slovenije bo na tekmi Superpokala zaslužene pokale podelila najboljšim ekipam v posebnem točkovanju za Pokal mladih za minulo sezono. Najboljše so bile Ilirijanke ter košarkarji Cedevite Olimpije.

POKAL MLADIH ZA SEZONO 2020/2021

Premiero filma o evropskih prvakih bomo dočakali poleti

Spomini na enega izmed največjih uspehov slovenskega športa so ujeti v večurnem materialu za celovečerni film, ki bo prikazal pot slovenske moške članske košarkarske reprezentance do osvojitve naslova evropskih prvakov leta 2017. Umetniško delo v režiji Gorana Vojnovića in produkcije hiše December, ter v sodelovanju s Košarkarsko zvezo Slovenije  in medijsko hišo PRO Plus, je pravzaprav že nared in vsi skupaj smo upali, da bomo premiero videli že 17. septembra, na dan četrte obletnice osvojitve evropskega naslova. A trenutna nepredvidljiva situacija glede možnih ukrepov za zajezitev širjenja okužb s koronavirusom je ustvarjalce prisilila, da so premiero ter vse dogodke ob predstavitvi filma prestavili na poletje prihodnje leto. Takrat bo za kvalifikacije za svetovno prvenstvo 2023 oziroma priprave na septembrsko evropsko prvenstvo 2020 zbrana tudi košarkarska reprezentanca in verjamemo, da bodo ob mnogih dodatnih košarkarsko-filmskih aktivnostih ob počastitvi tega dogodka čustva znova privrela na plan.
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se