Nazaj

Nika Barič iz Rusije v Turčijo

10
feb.
2022
  • Članice

Ljubljana – Kapetanka slovenske reprezentance Nika Barič bo kariero znova nadaljevala v Turčiji, kamor se seli iz ruskega Dynama iz Kurska. Okrepila je zvezdniško ekipo kluba Çukurova iz Mersina, ki je trenutno vodilna zasedba turškega prvenstva, visoke načrte pa ima tudi v evropskem pokalu. V Turčijo se je preselila tudi Shante Evans, ki je okrepila Galatasaray.

Devetindvajsetletna Baričeva je v Turčiji igrala že v pretekli sezoni, ko je branila barve Elazığa. Pred začetkom letošnjega prvenstva se je vrnila v Rusijo k Dynamu iz Kurska ter tako združila moči z reprezentančno soigralko Evo Lisec.

V ruskem prvenstvu je zaigrala na dvanajstih tekmah. V povprečju je igrala 18 minut na tekmo ter v tem času beležila dobrih šest točk, štiri podaje in dva skoka. V najelitnejšem ženskem klubskem tekmovanju pa je zaigrala na trinajstih tekmah ter na parketu preživela dobrih 16 minut in dosegala po slabe tri točke in podaje na tekmo.

Sicer pa turški Çukurov velja za zelo ambiciozen klub. V ekipi ima nekaj odličnih posameznic, kar dokazujejo tudi na igrišču. Trenutno so vodilna ekipa turškega prvenstva, v evropskem pokalu pa bodo v naslednjem tednu lovile uvrstitev v osmino finala. Kapetanka #raket je bila leta 2012 s strani Minnesote kot dvajseta izbrana na naboru lige WNBA. Za slovensko izbrano vrsto je debitirala 27. avgusta 2008, do danes pa je zbrala 48 uradnih nastopov.

Iz španske Avenide se v Turčijo seli tudi nekdanja slovenska reprezentantka Shante Evans. Po novem bo nosila dres Galatasaraya. Američanka s slovenskim potnim listom, ki je za #rakete odigrala 19 uradnih tekem je z reprezentančno kariero zaključila po lanskem evropskem prvenstvu.
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se