Nazaj

Opravljen žreb za tekmovalno sezono 2021/22

25
avg.
2021
  • Tekmovanja

Ljubljana – V prostorih Košarkarske zveze Slovenije je potekal žreb članskih tekmovanj za prihajajočo tekmovalno sezono. Le ta se bo s prvim kolom začela 2. oktobra, Krka pa bo zaradi nastopa v ligi ABA uvodno tekmo gostila že 29. septembra. Tekmovalni uvod bomo sicer dočakali že na praznik slovenske košarke 17. septembra. V ljubljanski dvorani Tivoli, domovanju novega prvoligaša Nutrispoint Ilirije, se bosta v tekmi Superpokala ob 20.30 uri pomerila Cedevita Olimpija in Krka.

UVODNI BILTEN ČLANSKIH TEKMOVANJ ZA SEZONO 2021/2022

V boj za naslov državnega prvaka se tudi letos v prvem delu Lige Nova KBM podaja 10 ekip. Cedevita Olimpija se bo namreč tako kot lani, zaradi udeležbe v dveh mednarodnih tekmovanjih, prvenstvu priključila v drugem delu. V prvem kolu se bodo pomerili Rogaška in ECE Triglav, Terme Olimia Podčetrtek in Šentjur, Krka in Zlatorog Laško, Nutrispoint Ilirija Gorenjska gradbena družba Šenčur ter Helios Suns in Hopsi Polzela.

Pri dekletih se bodo v uvodnem kolu, ki bo prav tako na sporedu 2. oktobra, pomerile Ježica in Maribor, Pro-Bit Konjice in Domžale, Cinkarna Celje in Grosuplje ter Tosama Ledita in Triglav, ekipa Akson Ilirije pa bo v prvem kolu prosta.

Podrobna sistema ter razporeda lig, kot tudi vse informacije o 2., 3. in 4. SKL ter obeh pokalnih tekmovanjih najdete na zgornji povezavi do uvodnega biltena.

Televizijski in spletni prenosi tekem

V sezoni 2021/2022 bodo, tako kot v prejšnji, na voljo oziroma ogled vse tekme Lige Nova KBM, bodisi v prenosih na televiziji Sportklub ali pa v spletnih prenosih na YouTube kanalu KZS. Dodatno bodo v spletnih prenosih na voljo tudi tekme 1.SKL za ženske in 2.SKL za moške. Vse prihajajoče prenose z ustreznimi povezavami bo moč najti na spletni strani Košarkarske zveze Slovenije.
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se