Nazaj

Po izjemni zmagi nad Francijo fantje do 18 let v polfinalu evropskega prvenstva

04
avg.
2022
  • Fantje U18

Ljubljana – Slovenska reprezentanca do 18 let se po izjemni zmagi 58:57 nad Francijo veseli uvrstitve v polfinale evropskega prvenstva v turškem Izmirju. Fantje so si hkrati priigrali tudi uvrstitev na svetovno prvenstvo do 19 let, ki bo potekalo prihodnje leto. V sobotnem polfinalu se bodo pomerili z zmagovalcem četrtfinalnega dvoboja med Turčijo in Litvo.

EVROPSKO PRVENSTVO FANTOV DO 18 LET

Četrtfinale
FRANCIJA : SLOVENIJA 57:58 (15:7, 16:9, 10:23, 16:19)

Strelci za Slovenijo: Osojnik 8, Zemljić 11, Samar 3, Zulić 6, Lampret, Škorjanc 14, Mivšek 5 (7 skokov), Kočevar, Petrovič 4, Belko 7.

STATISTIKA TEKME
FOTOGALERIJA TEKME
PODSTRAN REPREZENTANCE FANTOV DO 18 LET
SPLETNA STRAN EVROPSKEGA PRVENSTVA FANTOV DO 18 LET

Reprezentanca fantov do 18 let je na evropskem prvenstvu v turškem Izmirju odigrala novo dramo. V četrtfinalnem dvoboju proti Franciji je večji del tekme zaostajala, v drugem polčasu pa s srčno in bojevito igro začela tlakovati preobrat. Slabe pol minute pred koncem je Francija še vodila 57:55, ko se je Slovenija po minuti odmora podala v napad. Po podaji Nala Belka je trojo šest sekund pred koncem zadel Gašper Škorjanc in Slovenija je vodila 58:57. V zadnjem napadu Francozi ob dobri slovenski obrambi niso uspeli zadeti in mladi Slovenci se veselijo uvrstitve v polfinale. Hkrati so si priigrali tudi uvrstitev na svetovno prvenstvo do 19 let, ki bo potekalo prihodnje leto na Madžarskem. V sobotnem polfinalu se bodo pomerili z zmagovalcem četrtfinalnega dvoboja med Turčijo in Litvo.
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se