Nazaj

Poljska četrta gostiteljica EuroBasketa 2025

25
sep.
2022
  • Člani

Ljubljana - Evropska košarkarska zveza FIBA Europe je na zasedanju izvršnega odbora v Berlinu Poljsko potrdila za eno od gostiteljic moškega evropskega prvenstva leta 2025. Ob Poljski bodo tekme še v Latviji, na Cipru in Finskem, so sporočili iz krovne zveze.

"Za evropsko prvenstvo leta 2015 smo predstavili model z več gostitelji, vse odtlej pa je takšna organizacija požela veliko uspeha, vrhunec pa je dosegla na letošnjem EuroBasketu," je dejal predsednik zveze Turgay Demirel.

Že marca je FIBA Europe potrdila Latvijo kot gostiteljico zaključnega dela tekmovanja, obenem pa tudi ene od skupin. Ciper, Finska in Poljska bodo gostili vsaka po eno skupino. "Že pred tem smo imeli tri izjemne gostitelje za turnir 2025, v izvršnem odboru pa menimo, da je poljska kandidatura idealen dodatek k zmagoviti kombinaciji," je dodal Demirel.

Prvenstvo leta 2025 bo 42. po vrsti. Potekalo bo v mesecu septembru, mesta, ki bodo gostila EuroBasket pa bodo potrjena na naslednji seji izvršnega odbora FIBA Europe. Slednja bo potekala 21. novembra v Parizu.
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se