Nazaj

Potrjeni selektorji mlajših starostnih kategorij

15
maj
2018
  • Reprezentance
  • Fantje U20
  • Fantje U18
  • Fantje U16
  • Dekleta U20
  • Dekleta U18
  • Dekleta U16

Ljubljana - Na današnji redni seji Izvršnega odbora KZS so potrdili imena selektorjev mlajših starostnih kategorij. Reprezentance fantov do 16 let ter deklet do 20 in 18 let bodo letos poleti nastopile na evropskem prvenstvu, preostale tri reprezentance pa na EP divizije B.
Avtor: KZS/Lenart

Dekleta U16, EP divizije B:

Termin: 16. - 25. avgust
Kraj: Podgorica, Črna gora
Selektor: Gašper Sluga

Prvenstvo bo potekalo v glavnem mestu Črne gore Podgorici. Slovenke se bodo v skupinskem delu pomerile s Portugalsko, Slovaško, Bolgarijo in Estonijo. Prvenstvo bo potekalo med 16. in 25. avgustom. Naše košarkarice so na lanskem EP divizije B zasedle 11. mesto. Portugalke so bile 6., Slovakinje 16. Bolgarke 13. in Estonke 15.
 

Dekleta U18, EP divizije A:

Termin: 4. - 12. avgust
Kraj: Videm, Italija
Selektor: Ernest Novak

Evropsko prvenstvo za dekleta do 18 let bo potekalo v italijanskem Vidmu. Slovenke so na lanskem EP zasedle odlično 7. mesto, letos pa se bodo pomerile z Nemkami, ki so lani osvojile divizijo B, Latvijke so bile 13., Madžarke pa so EP 2017 zaključile na 5. mestu.
 

Dekleta U20, EP divizije A:

Termin: 7. - 15. julij
Kraj: Sopron, Madžarska
Selektor: Predrag Radović

Aktualne evropske podprvakinje se bodo v letu 2018 merile na Madžarskem. V skupini A se bodo naše košarkarice srečale z Rusijo, ki je preteklo prvenstvo zaključila z bronasto medaljo, Srbija je bila 9., Nemčija pa je osvojila divizijo B.
 

Fantje U16, EP divizije A:

Termin: 10. - 18. avgust
Kraj: Novi Sad, Srbija
Selektor: Dejan Gašparin

Varovanci Dejana Gašparina so preteklo evropsko prvenstvo zaključili na 10. mesto. Med 10. in 18. avgustom Slovence čaka evropsko prvenstvo, kjer se bodo srečali z Litvo (6. v preteklem letu), Črno goro (2. mesto) in Izrael, ki je minulo EP zaključil na 11. mestu.
 

Fantje U18, EP divizije B:

Termin: 27. julij - 5. avgust
Kraj: Skopje, Makedonija
Selektor: Tomaž Fartek

Reprezentanca fantov do 18 let je lani s 14. mestom izpadla iz divizije A, tako, da se bodo letos merili v diviziji B. Evropsko prvenstvo bo potekalo med 27. julijem in 5. avgustom v Skopju. Slovenci se bodo v skupinskem delu tekmovanja srečali s Švedsko (14. v diviziji B), Slovaško (s 15. mestom izpadla iz divizije A), Bolgarijo (7. mesto v diviziji B), Dansko in Albanijo (21. mesto v diviziji B).
 

Fantje U20, EP divizije B:

Termin: 13. - 22. julij
Kraj: Sofija, Bolgarija
Selektor: Dalibor Damjanović

Slovenska reprezentanca do 20 let je sploh prvič v zgodovini izpadla v nižji rang tekmovanje. Letos se bodo skušali vrniti v elito, na poti do tega cilja pa se bodo naši košarkarji v skupini srečali s Slovaško (16. mesto v diviziji B), Estonijo, Bolgarijo (7. mesto v diviziji B), Albanijo (21. mesto v diviziji B) in Moldavijo.

Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se