Nazaj

Pred #raketami pripravljalni tekmi v Mariboru

08
jun.
2022
  • Članice

Maribor – Za žensko člansko reprezentanco je uvodni teden dni priprav v Mariboru in dekleta ter strokovni štab že nestrpno pričakujejo prvi pripravljalni tekmi. #rakete se bodo v mariborski dvorani Lukna v četrtek pomerile proti Grčiji ter v soboto še proti Hrvaški. Vstopnice po 5 evrov so v prodaji na prodajnih mestih Eventima in Petrola.

Pripravljalni tekmi ženske članske reprezentance
Maribor – Športna dvorana Lukna

Četrtek, 9. junij 2022, ob 19. uri
SLOVENIJA : GRČIJA – prenos na Sportklubu

Sobota, 11. junij 2022, ob 20. uri
SLOVENIJA : HRVAŠKA – prenos na Sportklubu


#rakete v Mariboru v zadnjih dneh vadijo v polni zasedbi. Trinajsterici košarkaric so se namreč pridružile Mojca Jelenc, Tina Cvijanović in Eva Lisec, ki so izpustile nekaj uvodnih treningov. Po tednu dni priprav bodo Slovenke  gostile mednarodni prijateljski turnir. V Športni dvorani Lukna se bodo četrtek, 9. junija, ob 19. uri pomerile z Grčijo ter v soboto, 11. junija, ob 20. uri še s Hrvaško.

Vstopnice za mariborski turnir so v prodaji na prodajnih mestih Eventima in Petrola. Cena vstopnice za posamezno tekmo je 5 evrov, za nakup paketa vstopnic za obe tekmi pa boste odšteli 8 evrov. Otroci do dopolnjenega šestega leta imajo prost vstop.

POVEZAVA DO NAKUPA VSTOPNIC ZA TURNIR V MARIBORU

Slovenke imajo tako z Grkinjami, kot Hrvaticami pozitivno razmerje zmag in porazov. #rakete so reprezentanco Grčije do sedaj ugnale petkrat, južne sosede pa dvakrat. Z obojimi so bile po enkrat poražene.

MEDSEDBOJNE TEKME SLOVENIJE IN GRČIJE - 5/1
Lattes, 24. junij 1993, sredozemske igre, 3. kolo: 85:71
23. maj 1999, 4. kolo prvega dela kvalifikacij za EP 2001: 60:82
Ben Arous, 9. september 2001, sredozemske igre: 58:47
Praga, 17. junij 2017, evropsko prvenstvo 2017: 59:56
Celje, 14. november 2019, kvalifikacije za EP 2021, 1. kolo: 70:64
Heraklion, 14. november 2020, kvalifikacije za EP 2021, 4. kolo: 77:70


MEDSEDBOJNE TEKME SLOVENIJE IN HRVAŠKE - 2/1
17. maj 2001, 2. kolo prvega dela kvalifikacij za EP 2003: 74:59
Celje, 1. junij 2017, pripravljalna tekma: 77:50
Laško, 1. junij 2019, pripravljalna tekma 72:84


Georgios Dikaioulakos, selektor slovenske ženske reprezentance:
'' Za ekipo je izjemno naporen teden, saj smo večinoma trenirali po dvakrat na dan, kar je pri uigravanju taktičnih zamislic izjemno pomembno. Dekleta vadijo zelo dobro in vsi skupaj se veselimo teh dveh tekem, na katerih bomo videli, katere stvari s treninga delujejo in katere še ne. Najprej nas čaka reprezentanca Grčije, ki slovi kot izjemno čvrsta ter pametna ekipa, kar dokazuje tudi z rednimi nastopi na evropskih prvenstvih. Nato pa še mlada in neugodna reprezentanca Hrvaške. Gre za ekipi, ki gojita povsem različen slog igre. To bo za nas odličen test, saj se bomo morali na igrišču hitro prilagoditi in ustrezno reagirati. Na vsaki tekmi je cilj seveda zmaga, a le tokrat ta ni v ospredju. Zanima nas kaj smo vsi skupaj naredili v tem tednu, da bomo lahko postavili smernice za naše nadaljnje delo.''

Tina Jakovina, slovenska reprezentantka
''Mislim, da smo v tem tednu opravile dobro delo. Imamo veliko časa, da dodelamo določene stvari in se lahko posvetimo tudi detajlom. Prepričana sem, da se že pozna napredek iz lanskega novembra, da smo naredile korak naprej in postavile temelje na katerih lahko gradimo našo igro. Nas pa sigurno čaka še veliko dela. Na prihajajočih tekmah bo pomembno, da se osredotočimo zgolj nase. Zadeve s treningov moramo prenesti na tekmo in videle bomo kaj že deluje in na čem bomo morale še delati.''

SEZNAM REPREZENTANTK ZA JUNIJSKE PRIPRAVE: Tina Cvijanovič, Lea Debeljak, Zala Friškovec, Gala Kramžar, Teja Goršič, Tina Jakovina, Aleksandra Krošelj, Eva Lisec, Teja Oblak, Eva Rupnik, Maruša Seničar, Ana Šarić, Sara Vujačić, Mojca Jelenc, Ajša Sivka in Zala Šrot.

ŠTAB REPREZENTANCE: Georgios Dikaioulakos (selektor), Styliani Kaltsidou (pomočnica selektorja), Gašper Sluga (pomočnik selektorja), Tomaž Fartek (pomočnik selektorja), Marko Dimnik (trener za telesno pripravo), Jošt Kokalj (zdravnik), Pia Pavlič (fizioterapevtka), Matej Likar (direktor reprezentance), Enej Umek (tehnični vodja) in Grega Brezovec (predstavnik za odnose z javnostmi).
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se