Filmski spektakel v dvorani Stožice

Številni obiskovalci so v petek v ljubljanskih Stožicah spremljali pravi filmski spektakel. Na Telemach premieri filma ''2017'' smo bili namreč priča celodnevnemu športno-kulturnemu prazniku. V dopoldanskem času je Stožice zasedlo skoraj 4000 osnovnošolcev in srednješolcev, še več navdušenih gledalcev pa si je ogledalo večerno projekcijo na ogromnem filmskem platnu v dimenzijah 21 x 11 metrov. Med blizu 5000 glavo množico so spomine na nepozabni EuroBasket 2017 obujali skoraj vsi zlati reprezentanti na čelu s kapetanom Goranom Dragićem.


Po skoraj petih letih od zgodovinskega uspeha slovenskih košarkarjev na evropskem prvenstvu je bila v dvorani Stožice premiera dokumentarnega filma ''2017''. Dopoldan so si film ogledali šolarji, zvečer pa je sledila še gala premiera z rdečo preprogo, po kateri se je med drugimi sprehodil tudi Luka Dončić.

Dokumentarni film 2017 s podnaslovom Tri, dva, ena, nič, Slovenija je evropski prvak prikazuje ozadje ob osvojitvi zlate medalje Slovenije na košarkarskem evropskem prvenstvu v Carigradu. V Stožice, kjer si je danes film na velikem platnu 21 x 11 metrov ogledalo skoraj 9000 gledalcev, je prišlo osem članov zlate reprezentance, vključno z glavnima zvezdnikoma kapetanom Goranom Dragićem in Luko Dončićem.

Poleg njiju so si v prvih vrstah film ogledali še Vlatko Čančar, Gašper Vidmar, Žiga Dimec, Matic Rebec, Aleksej Nikolić in Saša Zagorac. V Španiji sta ostala Klemen Prepelič in Anthony Randolph, Edo Murić in Jaka Blažič pa sta že odhitela na krajše počitnice, saj reprezentanco čez nekaj tednov čakajo novi izzivi v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo.

Režiser in scenarist Goran Vojnović je v filmu ''2017'' prikazal slovensko reprezentanco od prvih pripravljalnih tekem do legendarne zmage in dviga pokala. Zgodbe in zakulisje evropskega prvenstva, ki je 2017 združilo vso Slovenijo, gledalcem predstavijo zlati slovenski košarkarji, selektorja, člani trenerskega štaba in drugi, ki so bili priče tega veličastnemu dogodku.

Film, dolg 113 minut, je nastal v sodelovanju produkcijske hiše December in Košarkarske zveze Slovenije (KZS) ter s podporo Slovenskega filmskega centra. Od prihodnjega tedna dalje si ga bo mogoče ogledati tudi v kinodvoranah po vsej Sloveniji.

Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se