Nazaj

Reprezentanca fantov U20 na turnirju na Hrvaškem, fantje U18 pred tretjim ciklom priprav

28
jun.
2019
  • Fantje U18

Ljubljana - Slovenska reprezentanca fantov do 20 let počasi vstopa v zadnji cikel priprav na letošnje evropsko prvenstvo. Fantje so danes prispeli v Osijek, kjer bodo odigrali pripravljalne tekme z Belgijo, Izraelom in Hrvaško. Reprezentanca fantov do 18 let je medtem v Zrečah že zaključila z drugim ciklom priprav, fante pa se bodo po nekaj dneh odmora ponovno preselili v Laško, kjer jih skupaj s starejšimi kolegi čaka tretji cikel priprav ter nov sklop pripravljalnih tekem. 

REPREZENTANCA FANTOV U20

Dejan Jakara, selektor slovenske reprezentance U20:
"Turnir v Osijeku je izredno močan saj so poleg Hrvatov, ki bodo tokrat zaigrali v kompletni postavi, tu tudi Izraelci, ki so na evropskem prvenstvu eni izmed favoritov. Belgija je ekipa, katera nam je trenutno še neznanka, ima pa določene generacije izredno kvalitetne. Še vedno se ukvarjamo predvsem z našo igro, vse več pa bo taktične priprave na nasprotnike, da se tako približamo celotni pripravi, kakršna bo na evropskem prvenstvu."

Reprezentanca fantov U20 je v Osijeku že odigrala prvo tekmo. Fantje so se za uvod pomerili s Hrvati, ki so bili v končnici tekme bolj zbrani in z dvema točkama razlike zasluženo zmagali. Slovenske košarkarje že jutri čaka nova preizkušnja proti odlični reprezentanci Izraela. 

28. junij, ob 17:00
HRVAŠKA : SLOVENIJA 65:63 (11:15, 22:4, 21:23, 11:21)
Ličen 2, Andolšek Heine, Škedelj 11, Klavžar 14, Strel, Stergar, Tomažič 3, Stipaničev 5, Tovilovič 7, Kralj 12, Hirschmann 5, Jogan 4

29. junij, ob 19:00
SLOVENIJA : IZRAEL

30. junij, ob 21:00
SLOVENIJA : BELGIJA

PRIPRAVLJALNE TEKME
NAČRT PRIPRAV
TEKME NA EVROPSKEM PRVENSTVU

REPREZENTANCA FANTOV U18


Peter Markovinovič, selektor slovenske reprezentance U18:
"V sklopu pet dnevnih priprav v Zrečah smo opravili devet treningov. Tokrat je bil poudarek predvsem na fizični pripravljenosti ter uigravanju napadalne kombinatorike. V Laškem bomo začeli s tretjim ciklom priprav, kjer bomo odigrali dve prijateljski tekmi proti reprezentanci Slovaške U20. Fantje zavzeto dvigujejo svoj nivo igre."

Reprezentanca fantov do 18 let je v sklopu priprav uspešno začela serijo pripravljalnih tekem. Fantje so z rezultatom 77:74, na Rogli premagali reprezentanco Gruzije U20. Drugi cikel priprav je reprezentanca opravila v Zrečah, po nekaj dnevih odmora pa se bodo fantje v naslednjem tednu ponovno zbrali v Laškem. 

URNIK TEKEM V LAŠKEM
Sreda, 3. julij, ob 17:00 - Tri Lilije Laško
SLOVENIJA U18 : SLOVAŠKA U20

Četrtek, 4. julij, ob 16:00 - Tri Lilije Laško
SLOVENIJA : SLOVAŠKA U20

PRIPRAVLJALNE TEKME 
NAČRT PRIPRAV
TEKME NA EVROPSKEM PRVENSTVU


 

Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se