Nazaj

Reprezentanca v košarki 3x3 pili formo pred odhodom v Gradec

19
maj
2021
  • Košarka 3x3

Ljubljana – Moška članska reprezentanca v košarki 3x3 odšteva dneve do začetka olimpijskega kvalifikacijskega turnirja, ki ga bo med 26. in 30. majem gostil avstrijski Gradec. Slovenci se v teh dneh pospešeno pripravljajo na prvi vrhunec letošnje sezone. Do uvodne tekme s Francijo jih namreč loči le še nekaj treningov.

Slovenska izbrana vrsta v košarki 3x3 zaključuje priprave za olimpijski kvalifikacijski turnir v Gradcu. Po pripravljalnem kampu s hrvaško zasedbo in turnirju na Dunaju, se fantje v teh dneh pripravljajo na domačih tleh. Ekipa bo na prizorišče turnirja odpotovala v ponedeljek.

V lov za olimpijsko vozovnico se bo reprezentanca podala v skupini C, pomerila pa se bo s Francijo, Katarjem, Filipini in Dominikansko republiko. V skupini A so Mongolija, Poljska, Brazilija, Turčija in Češka, v skupini B ZDA, Litva, Belgija, Južna Koreja in Kazahstan, v skupini D pa Nizozemska Latvija, Kanada, Hrvaška in Avstrija. V izločilne dvoboje se uvrstita po dve najboljši reprezentanci iz vsake skupine, slovenska skupina C pa se v četrtfinalu križa s skupino A.

RAZPORED TEKEM SLOVENSKE REPREZENTANCE

Sreda, 26. maj 2021
Ob 12.15: SLOVENIJA - FRANCIJA
Ob 15.30: SLOVENIJA - FILIPINI

Petek, 28. maj 2021
Ob 12.15: KATAR - SLOVENIJA
Ob 14.20: DOMINIKANSKA REPUBLIKA - KATAR

Izločilni boji v moški konkurenci so na sporedu v nedeljo, 30. maja od 13.30 ure dalje.

VSE O OLIMPIJSKEM KVALIFIKACIJSKEM TURNIRJU V GRADCU

V Tokio bodo tako med fanti, kot dekleti potovale tri najboljše reprezentance s turnirja v Gradcu. Te se bodo pridružile Japonski, Srbiji, Rusiji in Kitajski pri fantih ter Rusiji, Kitajski, Mongoliji in Romuniji pri dekletih, ki so na olimpijski turnir uvrščene neposredno. Na igrah bo v vsaki kategoriji namreč nastopilo osem reprezentanc.

Zadnjega potnika na poletne olimpijske igre bo dal drugi kvalifikacijski turnir v madžarskem Debrecenu, ki bo na sporedu od 4. do 6. junija. Slovenska moška reprezentanca si je tudi nastop na Madžarskem že zagotovila.

Matic Vidic, selektor slovenske reprezentance v košarki 3x3:
''Prišli smo do zaključne faze priprav na olimpijski kvalifikacijski turnir. Fantje so izjemno motivirani in naše misli so povsem usmerjene v Gradec ter na uvodno tekmo s Francijo. Na treningih dajemo največ poudarka na odpravi pomanjkljivosti in napak, ki smo jih opazili na pripravljalnih tekmah. Hkrati čas namenjamo tudi saniranju nekaj manjših poškodb in verjamem, da bomo naslednji teden optimalno pripravljeni pričakali nastop na turnirju.''
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se