#mojtim na EuroBasketu 2022

PODSTRAN MOŠKE ČLANSKE REPREZENTANCE ZA EP 2022

#mojtim za uvod evropskega prvenstva 1. septembra ob 17.15 uri čaka dvoboj z Litvo. Po dnevu premora v dvorani Lanxess, ki sprejme 19.000 gledalcev, sledi 3. septembra obračun proti Madžarski (20.30), dan kasneje, torej v nedeljo, 4. septembra, pa še dvoboj proti Bosni in Hercegovini (17.45). Sledi nov dan premora, za konec skupinskega dela pa sledita še dvoboja z gostitelji Nemci (6. september, 20.30) in Francozi (7. september, 17.15).

RAZPORED VSEH TEKEM V SKUPINI B

Skupinski del prvenstva se bo sicer igral v Pragi, Tbilisiju, Kölnu in Milanu. Štiriindvajset reprezentanc je razdeljenih v štiri predtekmovalne skupine. Slovenska moška članska košarkarska reprezentanca bo 14. zapovrstjo nastopila na evropskem prvenstvu.

Skupina A (Tbilisi): Španija, Črna gora, Turčija, Gruzija, Belgija, Bolgarija
Skupina B (Köln): Francija, Litva, SLOVENIJA, Nemčija, Madžarska, Bosna in Hercegovina
Skupina C (Milano): Grčija, Italija, Hrvaška, Ukrajina, Velika Britanija, Estonija
Skupina D (Praga): Srbija, Češka, Poljska, Finska, Izrael, Nizozemska.

SPLETNA STRAN EUROBASKETA 2022

Skupinski del se zaključi 7. septembra (skupini A in B) oziroma 8. septembra (skupini C in D).  Štiri najboljše reprezentance iz posamezne skupine bodo napredovale v izločilne boje, ki jih bo gostil Berlin. Dvoboji osmine finala bodo na sporedu 10. in 11. septembra, četrtfinale 13. in 14. septembra, polfinala obračuna se bosta igrala v petek, 16. septembra, dvoboja za medalje pa najboljše reprezentance čakata v nedeljo, 18. septembra.

RAZPORED VSEH TEKEM IN SISTEM TEKMOVANJA NA EUROBASKETU 2022

Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se