#rakete tretjič na EuroBasketu

PODSTRAN ŽENSKE ČLANSKE REPREZENTANCE ZA EP 2021

#rakete so na prvenstvu stare celine zaigrale tretjič zapored. Na svojem prvem prvenstvu leta 2017 v Pragi so v predtekmovanju dosegle eno zmago in zasedle 14. mesto, v Nišu in Beogradu dve leti kasneje pa so se uvrstile v kvalifikacije za četrtfinale in po porazu z Belgijo osvojile končno deseto mesto. Na letošnjem evropskem prvenstvu v Strasbourgu in Valencii so po dveh zmagah in dveh porazih, tako kot dve leti prej, tekmovanje sklenile v repasažu in končnem desetem mestu.

SPLETNA STRAN EVROPSKEGA PRVENSTVA 2021

Na 38. evropskem prvenstvu za ženske je bilo šestnajst reprezentanc razdeljenih v štiri skupine. Španska Valencia in francoski Strasbourg sta gostili vsak po dve skupini uvodnega dela prvenstva ter pripadajoči repasaž in četrtfinale, zaključni boji EuroBasketa pa se bodo odigrali v Valencii.

Skupina A (Valencia): Švedska, Belorusija, Španija, Slovaška
Skupina B (Valencia): Črna gora, Srbija, Italija, Grčija
Skupina C (Strasbourg): Bosna in Hercegovina, SLOVENIJA, Turčija, Belgija
Skupina D (Strasbourg): Francija, Rusija, Češka, Hrvaška

RAZPORED IN DATUMI TEKEM ŽENSKEGA EUROBASKETA 2021

Prvouvrščene reprezentance vsake skupine so se po odigranem skupinskem delu neposredno uvrstile v četrtino finala. Drugo in tretjeuvrščene reprezentance skupin so odigrale repasaž za preostala štiri prosta mesta v izločilnih bojih (A2:B3, B2:A3, C2:D3, D2:C3), zadnjeuvrščene ekipe pa so po odigranem skupinskem delu zaključile z nastopi na prvenstvu.

Četrtfinalni dvoboji so bili na sporedu 23. junija, polfinalna dvoboja in tekmi za razvrstitev od 5. do 8. mesta 26. junija, boja za medalje pa v nedeljo, 27. junija 2021. Naslova evropskih prvakinj so se veselile košarkarice Srbije, drugo mesto je osvojila Francija, tretje pa Belgija.
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se