#rakete v kvalifikacijah za EP 2023


Žensko evropsko košarkarsko prvenstvo bosta konec junija 2023 gostila Slovenija in Izrael. Obe reprezentanci bosta sicer merili moči tudi v kvalifikacijah, a sta na prvenstvo neposredno že uvrščeni. Ples kroglic je Slovenkam namenil stari znanki Turčijo in Poljsko ter Albanijo, s katero se #rakete še niso pomerile. Osemintrideset reprezentanc, pet več kot v kvalifikacijah za letošnje evropsko prvenstvo, je  razdeljenih v 10 kvalifikacijskih skupin. Osem skupin sestavljalo po štiri reprezentance, v dveh skupinah pa bodo nastopile po tri reprezentance.

Na evropskem prvenstvu v Sloveniji in Izraelu, ki bo potekalo med 15. in 25. junijem 2023 bo nastopilo 16 reprezentanc. Poleg Slovenije in Izraela se bo na prvenstvo uvrstilo vseh deset zmagovalk kvalifikacijskih skupin ter najboljše štiri drugouvrščene reprezentance.

KVALIFIKACIJSKE SKUPINE ZA ŽENSKI EUROBASKET 2023

SKUPINA A: Nemčija, Bosna in Hercegovina, Belgija, Severna Makedonija
SKUPINA B: Litva, Ukrajina, Francija, Finska
SKUPINA C: Romunija, Madžarska, Španija, Islandija
SKUPINA D: Poljska, SLOVENIJA, Turčija, Albanija
SKUPINA E: Bolgarija, Hrvaška, Srbija
SKUPINA F: Danska, Črna gora, Rusija, Avstrija
SKUPINA G: Portugalska, Velika Britanija, Grčija, Estonija
SKUPINA H: Luksemburg, Slovaška, Italija, Švica
SKUPINA I: Nizozemska, Češka, Belorusija, Irska
SKUPINA J: Izrael, Latvija, Švedska

PREDVIDEN RAZPORED TEKEM V SKUPINI D

1. kolo, 11. november 2021
POLJSKA : ALBANIJA
SLOVENIJA : TURČIJA
2. kolo 14. november 2021
TURČIJA : POLJSKA
ALBANIJA : SLOVENIJA

3. kolo, 24. november 2022
POLJSKA : SLOVENIJA
TURČIJA : ALBANIJA
4. kolo, 27. november 2022
ALBANIJA : POLJSKA
TURČIJA : SLOVENIJA

5. kolo, 9. februar 2023
POLJSKA : TURČIJA
SLOVENIJA : ALBANIJA
6. kolo, 12. februar 2023
SLOVENIJA : POLJSKA
ALBANIJA : TURČIJA

Pri določanju končnega vrstnega reda v posamezni skupini se bodo upoštevali rezultati vseh odigranih tekem. Pri določanju najboljših štirih drugouvrščenih ekip, ki si bodo priigrale vozovnico na evropsko prvenstvo, pa rezultata s četrtouvrščeno ekipo znotraj skupine ne bosta upoštevana. V primeru, da bosta med štirinajstimi potniki na evropsko prvenstvo tudi Slovenija in Izrael, si bo napredovanje priigrala še peta oziroma šesta drugouvrščena reprezentanca.

Slovenski skupinski del evropskega prvenstva 2023 bo na sporedu v Celju in Kopru, Izraelci bodo reprezentance gostili v Tel Avivu, medtem ko bodo evropske prvakinje okronane v Ljubljani.
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se