Nazaj

Sekulić dobil zeleno luč Izvršnega odbora KZS

21
maj
2021
  • Ostalo

Ljubljana – Člani Izvršnega odbora Košarkarske zveze Slovenije so na svoji 51. redni seji na mestu selektorja moške članske reprezentance za obdobje dveh let potrdili Aleksandra Sekulića. Slednji je sicer že pošteno zavihal rokave, saj #mojtim čez dober mesec dni čaka nastop na olimpijskem kvalifikacijskem turnirju v Kaunasu. Seznam vabljenih igralcev na priprave bo Sekulić razkril v torek.

Sicer pa je Izvršni odbor KZS na seji potrdil finančno poročilo, poročilo revizorja ter mnenje Nadzornega odbora za leto 2020. Prav tako je sprejel nekaj sprememb in dopolnitev Registracijskega, Disciplinskega in Tekmovalnega pravilnika. 1. SKL za člane bo tudi v sezoni 2021/22 štela 11 ekip, zmanjšanje števila ekip v 3. SKL za člane pa se iz sezone 2022/2023 zamakne na sezono 2023/2024.

Člani so bili seznanjeni tudi s prilagojenim formatom tekmovanj mlajših reprezentančnih kategorij za letošnje poletje, ki jih je pred nekaj dnevi objavila mednarodna košarkarska organizacija FIBA. Evropska prvenstva mlajših reprezentančnih kategorij izjemoma namreč ne bodo potekala v klasičnem formatu, saj bo namesto prvenstva z več udeleženci izvedenih več turnirjev s po šestimi nastopajočimi.

Prav tako se je nadaljevala obsežna debata o tekmovanju mlajših starostnih kategorij v prihodnjih tekmovalnih sezonah, ki se je razvila na aprilski seji. Večina mladih košarkarjev in košarkaric je zaradi ukrepov vezanih na epidemijo koronavirusa izgubila več mesecev treningov in igranja košarke. Glede na predstavljena dejstva in argumente je IO KZS sprejel sklepa, ki so ju predlagali  Strokovni svet, Tekmovalna komisija in Registracijska komisija Košarkarske zveze Slovenije:

- V tekmovalni sezoni 2021/2022 poteka prehodno obdobje, v katerem ostanejo mlajše starostne kategorije nespremenjene glede na aktualno tekmovalno sezono 2020/2021, vendar tako, da v tekmovanjih lahko nastopajo tudi leto starejši igralci: v kategoriji U19 igralci letnika 2002 do vključno letnika 2005, v kategoriji U17 igralci letnika 2004 do vključno letnika 2007, v kategoriji U15 igralci letnika 2006 do vključno letnika 2009 in v kategoriji U13 igralci letnika 2008 do vključno letnika 2010.
- V tekmovalni sezoni 2022/2023 se izvede tekmovanje v starostnih kategorijah U20, U18, U16, U14 in U12 za fante in dekleta. Strokovna služba pripravi vse potrebno za spremembo aktov KZS (Tekmovalni pravilnik, Tekmovalne propozicije, Pravilnik o licenciranju klubov, Registracijski pravilnik) vključno z razpisom in licenciranjem košarkarskih klubov.

Naslednja seja Izvršnega odbora KZS bo 10. junija, na ta dan pa bo potekala tudi redna letna skupščina Košarkarske zveze Slovenije.
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se