Nazaj

Slovenci na svetovno prvenstvo v košarki 3x3

19
maj
2022
  • Košarka 3x3

Ljubljana - Izvršni odbor Mednarodne košarkarske zveze FIBA je potrdil izključitev Rusije in Belorusije s prihodnjih reprezentančnih tekmovanj. Prav tako do preklica v teh dveh državah ne bo potekalo nobeno tekmovanje pod okriljem Fibe. Ukrepi tako Rusijo izključujejo tudi s svetovnega prvenstva v košarki 3x3, ki bo med 21. in 26. junijem v Antwerpnu v Belgiji. V moškem delu turnirja bo Rusijo zamenjala Slovenija, v ženskem pa Izrael.

Na svetovnem prvenstvu v Antwerpnu bo tako v moški, kot ženski konkurenci nastopilo po 20 reprezentanc. Slednje so razdeljene v štiri skupine, Slovenci pa bodo igrali v predtekmovalni skupini D skupaj z Belgijo, ZDA, Avstrijo in Egiptom. Prvouvrščena reprezentanca se bo uvrstila neposredno v četrtfinale, druga in tretja pa bosta odigrali dodatno tekmo za preboj med najboljših osem proti tekmecem iz skupine A.

SESTAVA SKUPIN

SKUPINA A: Srbija, Francija, Portoriko, Brazilija, Nova Zelandija
SKUPINA B: Litva, Nemčija, Mongolija, Tajvan, Čile
SKUPINA C: Latvija, Nizozemska, Poljska, Japonska, Kitajska
SKUPINA D: Belgija, ZDA, Avstrija, Egipt, SLOVENIJA


 
Tekme skupinskega dela za ženske in moške bodo na sporedu med 21. in 24. junijem, 25. junija bosta na sporedu osmina in četrtina finala, v nedeljo, 26. junija pa polfinalni obračuni ter dvoboji za medalje.

RAZPORED TEKEM SKUPINSKEGA DELA SLOVENSKE REPREZENTANCE

TOREK, 21. JUNIJ 2022
Ob 17.30 - SLOVENIJA : BELGIJA
Ob 22.10 - ZDA : SLOVENIJA

ČETRTEK, 23. JUNIJ 2022
Ob 19.00 - SLOVENIJA : AVSTRIJA
Ob 22.10 - EGIPT : SLOVENIJA

SPLETNA STRAN SVETOVNEGA PRVENSTVA V KOŠARKI 3X3

Matic Vidic, selektor članske reprezentance v košarki 3x3:
''Po včerajšnjem uradnem obvestilu s sedeža FIBA, smo danes potrdili udeležbo moške članske reprezentance na svetovnem prvenstvu v Belgiji. Reprezentanca je po lanskih kvalifikacijskih turnirjih za olimpijske igre deležna pomladitve. Del ekipe skupaj s kandidati za reprezentanco do 23 let, ki bo letos nastopila v Ligi narodov, že od novembra naprej izvaja treninge, kot del priprav na kvalifikacije za evropsko prvenstvo. Slednje nas čakajo prvi vikend v juniju. Obseg treningov bomo sedaj prilagodili novonastali situaciji ter še bolj zavihali rokave.''

Na zadnjem svetovnem prvenstvu pred tremi leti so slovenski košarkarji v Amsterdamu v četrtfinalu izgubili proti poznejšemu prvaku ZDA in zasedli končno sedmo mesto. Leta 2016 in 2018 so na prvenstvih na Kitajskem in na Filipinih osvojili bron.
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se