Nazaj

Slovenci po porazu s Poljaki obstali v četrtfinalu olimpijskih kvalifikacij

30
maj
2021
  • Košarka 3x3

Ljubljana – Moški članski reprezentanci v košarki 3x3 si na olimpijskem kvalifikacijskem turnirju v Gradcu ni uspelo priigrati vstopnice za olimpijske igre v Tokiu. Slovenci so namreč po porazu s 16:21 proti Poljski obstali v četrtfinalu. Novo priložnost bodo konec tedna iskali na turnirju v madžarskem Debrecenu, kjer se bo delila še zadnja olimpijska vozovnica.

Na OI v Tokio potujejo tri najboljše reprezentance iz turnirja v Gradcu. Te se bodo pridružile Japonski, Srbiji, Rusiji in Kitajski, ki so na olimpijski turnir uvrščene neposredno. Na igrah bo namreč nastopilo osem reprezentanc.

Zadnjega potnika na poletne olimpijske igre bo dal drugi kvalifikacijski turnir v madžarskem Debrecenu, ki bo na sporedu od 4. do 6. junija. Slovenska moška reprezentanca si je tudi nastop na Madžarskem že zagotovila. Udeleženci in razpored turnirja bodo znani po koncu kvalifikacij v Gradcu.

ČETRFINALE, NEDELJA, 30. MAJ 20021

POLJSKA : SLOVENIJA 21:16
Hicks 5, Zamojski 10, Pawlowski 1, Rduch 5; Kavgič 1, Finžgar 9, Ovnik 1, Srebovt 5.

Matic Vidic, selektor slovenske reprezentance v košarki 3x3:
''S porazom v četrtfinalu si nismo priigrali uvrstitve na olimpijske igre in tako cilja, ki smo si ga zadali v Gradcu nismo dosegli. Poljaki so nas premagali z odličnim strelskim dnevom, saj so zadeli kar  osem metov z razdalje. Njihovemu napadu enostavno nismo mogli parirati. Tekmo smo znova dobro začeli, a na njihovo serijo 9:0 nismo več imeli odgovora in Poljaki so zasluženo zmagali. Olimpijske sanje še niso končane. Na turnirju v Debrecenu se bo delila še zadnja vstopnica za Tokio. Dobro se bomo pripravili in naredili vse kar je v naši moči, da bi jo dobili prav mi.''

RAZPORED IZLOČILNIH BOJEV OLIMPIJSKEGA KVALIFIKACIJSKEGA TURNIRJA V GRADCU

ČETRFINALE
ob 13.35 – POLJSKA : SLOVENIJA (A)
ob 14.00 – LATVIJA : LITVA (B)
ob 15.40 – ZDA : NIZOZEMSKA (C)
ob 16.05 – FRANCIJA : BRAZILIJA (D)

POLFINALE
ob 18.45 – ZMAGOVALEC A : ZMAGOVALEC B (E)
ob 19.10 – ZMAGOVALEC C : ZMAGOVALEC D (F)
*Zmagovalca polfinalnih tekem se uvrstita na olimpijske igre v Tokio*

DODATNA TEKMA ZA UVRSTITEV NA OI
ob 21.00 – PORAŽENEC E : PORAŽENEC F
*Zmagovalec tekme se uvrsti na olimpijske igre v Tokio*

RAZPORED IN REZULTATI TEKEM
VSE O OLIMPIJSKEM KVALIFIKACIJSKEM TURNIRJU V GRADCU

Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se