Nazaj

Slovenci z Dunaja s tremi zmagami

10
maj
2021
  • Košarka 3x3

Ljubljana – Moška članska reprezentanca v košarki 3x3 je v okviru priprav na prvi olimpijski kvalifikacijski turnir, ki ga bo med 26. in 30. majem gostil avstrijski Gradec, konec tedna  gostovala na Dunaju. Na pripravljalnem turnirju je zabeležila tri zmage in en poraz.

Na Dunaju so poleg slovenske izbrane vrste nastopili še Avstrijci s člansko ekipo in ekipo do 23 let, poleg njih pa v enaki zasedbi tudi Češka. Slovenska reprezentanca je ugnala obe češki ekipi ter avstrijsko vrsto do 23 let, proti članski reprezentanci Avstrije pa je bila poražena. Tako je na koncu zasedla drugo mesto na turnirju.

Kandidati za reprezentanco z delom in pripravami nadaljujejo v tem tednu, bliža pa se tudi že uvodni nastop na olimpijskem kvalifikacijskem turnirju, ko se bodo 26. maja pomerili s Francijo.

Slovenska reprezentanca bo na turnirju v Gradcu nastopila v skupini C skupaj s Francijo, Katarjem, Filipini in Dominikansko republiko. V skupini A so Mongolija, Poljska, Brazilija, Turčija in Češka, v skupini B ZDA, Litva, Belgija, Južna Koreja in Kazahstan, v skupini D pa Nizozemska Latvija, Kanada, Hrvaška in Avstrija. V izločilne dvoboje se uvrstita po dve najboljši reprezentanci iz vsake skupine, slovenska skupina C pa se v četrtfinalu križa s skupino A. V Tokio bodo tako med fanti, kot dekleti potovale tri najboljše reprezentance iz turnirja v Gradcu.
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se