Nazaj

Slovenci z drugega mesta v četrtfinale olimpijskega kvalifikacijskega turnirja

28
maj
2021
  • Košarka 3x3

Ljubljana – Moška članska reprezentanca v košarki 3x3 je tudi v nadaljevanju olimpijskega kvalifikacijskega turnirja v Gradcu zabeležila zmago in poraz. Najprej je z 18:11 ugnala Katar ter nato s 17:21 izgubila proti Dominikanski republiki. Slovenci so tako za Francijo zasedli drugo mesto v skupini C in se bodo v nedeljskem četrfinalu pomerili z zmagovalcem skupine A. Reprezentance v tej skupini bodo s skupinskim delom končale zvečer, po prvem dnevu pa najbolje kaže Mongoliji in Braziliji, ki sta zabeležili po dve zmagi.

REZULTATI TEKEM SLOVENSKE REPREZENTANCE

Petek, 28. maj 2021


KATAR - SLOVENIJA 11:18
Saad 5, Muslić 1, Ali Saeed, Ndoye 5; Kavgič 1, Finžgar 8, Ovnik 2, Srebovt 7.

DOMINIKANSKA REPUBLIKA - SLOVENIJA 21:17
Reyes 14, Piantini 1, Valdez 3, Rivera 3; Kavgič 4, Finžgar 8, Ovnik 3, Srebovt 2.

Sreda, 26. maj 2021

SLOVENIJA - FRANCIJA 17:19
Kavgič 3, Finžgar 6, Ovnik 1, Srebovt 7; Pontens 4, Gentil 4, Eito 7, Wilson 4.

SLOVENIJA - FILIPINI 21:11
Kavgič, Finžgar 9, Ovnik 6, Srebovt 6; Perez 3, Munzon 7, Santillan, Tautuaa 1.

REZULTATI IN LESTVICE TURNIRJA

V skupini C je prvo mesto osvojila neporažena Francija, po dve zmagi in poraza so zabeležile Slovenija, Dominikanska republika in Katar, na zadnjem mestu pa so brez zmage končali Filipini.

Izločilni boji v moški konkurenci so na sporedu v nedeljo, 30. maja od 13.30 ure dalje.

VSE O OLIMPIJSKEM KVALIFIKACIJSKEM TURNIRJU V GRADCU

Matic Vidic, selektor slovenske reprezentance v košarki 3x3:
''Ne glede na vse skupaj je prvi cilj dosežen. V prvi tekmi dneva smo z izjemno igro v obrambi povsem zasluženo premagali Katar, v drugi tekmi pa smo po vodstvu 15:10 naredili preveč napak predvsem v napadu, kar nas je stalo končne zmage. Vse skupaj bo seveda analizirano, verjamem pa, da bomo uspeli trend "prostega teka", ki se nam je zgodil tako proti Francozom kot Dominikani, za nas na naslednjih tekmah preteklost. Za nastop v četrtfinalu se lahko zahvalimo Francozom, tam pa se vse skupaj začenja znova. Rezultati preteklih dni ne bodo šteli več, vsi začnemo z istega startnega položaja. Gremo korak po korak, naprej počitek in regeneracija, dobra priprava na nasprotnika ter trening, v nedeljo se pa vidimo na igrišču. Verjamem, da ne bomo razočarali.''

Gašper Ovnik, kapetan slovenske reprezentance v košarki 3x3:
''Skupinski del je za nami, ki se ni izšel čisto po načrtih, kljub temu pa je prvi cilj dosežen. Obe izgubljeni tekmi smo kontrolirali tja do zadnjih treh minut, nato pa nas neizkoriščen zadet met po težkem delu v obrambi povsem ohromi. V četrtfinalu pričakujemo težko tekmo, kjer nam izkoriščena sreča ne bo več v pomoč. Zato se moramo maksimalno pripraviti na nasprotnika, se držati dogovorov in le tako se lahko nadejamo več kot eni tekmi v nedeljo.''

V Tokio bodo tako med fanti, kot dekleti potovale tri najboljše reprezentance iz turnirja v Gradcu. Te se bodo pridružile Japonski, Srbiji, Rusiji in Kitajski pri fantih ter Rusiji, Kitajski, Mongoliji in Romuniji pri dekletih, ki so na olimpijski turnir uvrščene neposredno. Na igrah bo v vsaki kategoriji namreč nastopilo osem reprezentanc.

V lov za olimpijsko vozovnico pri fantih se je podalo 20 reprezentanc. Slovenska reprezentanca je igrala v skupini C skupaj s Francijo, Katarjem, Filipini in Dominikansko republiko. V skupini A so bile Mongolija, Poljska, Brazilija, Turčija in Češka, v skupini B ZDA, Litva, Belgija, Južna Koreja in Kazahstan, v skupini D pa Nizozemska Latvija, Kanada, Hrvaška in Avstrija. V izločilne dvoboje se uvrstita po dve najboljši reprezentanci iz vsake skupine, slovenska skupina C pa se v četrtfinalu križa s skupino A.

Zadnjega potnika na poletne olimpijske igre bo dal drugi kvalifikacijski turnir v madžarskem Debrecenu, ki bo na sporedu od 4. do 6. junija. Slovenska moška reprezentanca si je tudi nastop na Madžarskem že zagotovila.
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se