Nazaj

Slovenija bo skupaj z Izraelom leta 2023 gostila ženski EuroBasket

11
jun.
2021
  • Članice

Ljubljana – Tudi leta 2023 bomo v Sloveniji spremljali velik športni dogodek. Člani Izvršnega odbora mednarodne košarkarske zveze FIBA Europe so namreč Sloveniji in Izraelu zaupali organizacijo ženskega evropskega prvenstva. Slovenija bo gostila skupinski del in izločilne boje za medalje. Natanko deset let po domačem moškem EuroBasketu bodo košarkarski navdušenci torej na delu lahko spremljali še dekleta.

Na dan, ko so se #rakete pred nedeljskim odhodom na svoje tretje zaporedno evropsko prvenstvo še zadnjič predstavile sedmi sili, sta ženska košarka in Slovenija dobili novo priznanje. Člani Izvršnega odbora FIBA Europe so namreč sprejeli odločitev, da bosta 39. evropsko košarkarsko prvenstvo za ženske gostila Slovenija in Izrael.

Vsaka izmed držav gostiteljic bo gostila dve skupini skupinskega dela, zaključni boji izločilnega dela pa se bodo igrali v Sloveniji. Slovenski skupinski del bo na sporedu v Celju in Kopru, Izraelci bodo reprezentance gostili v Tel Avivu, medtem ko bodo evropske prvakinje okronane v Ljubljani. Šestnajst reprezentanc bo pod koši moči merilo med 15. in 25. junijem 2023.

Izvršni odbor FIBA Europe je hkrati spremenil tekmovalni format kvalifikacij. Prvič doslej bosta v kvalifikacijah nastopili tudi gostiteljici, se pravi Slovenija in Izrael, ki pa bosta ne glede na razplet nastopili tudi na EP.

Matej Erjavec, predsednik Košarkarske zveze Slovenije:
"Izjemno ponosni in veseli smo, da bomo leta 2023 gostili skupinski in sklepni del ženskega evropskega prvenstva v košarki. Verjamem, da bo natanko deset let po domačem moškem EuroBasketu ter kasneje po osvojenem zgodovinskem naslovu evropskih prvakov Slovenija znova košarkarsko obarvana in bo dihala z našo reprezentanco. Hkrati je to lepo priznanje in nagrada za odlične igre deklet v zadnjih letih. Slovenija postaja vse bolj pomemben igralec na ženskem evropskem košarkarskem zemljevidu in prepričan sem, da si vsi skupaj ta dogodek zaslužimo. V teh dneh dekleta odhajajo na tretje zaporedno evropsko prvenstvo in želim jim, da nadaljujejo zgodbo, ki jo ustvarjajo ter nas še naprej navdušujejo. Hkrati se zahvaljujem sodelavcem na Košarkarski zvezi Slovenije za odlično pripravljeno dokumentacijo ob oddaji kandidature ter vsem državnim inštitucijam za podporo, ki nam jo že nudijo in nam jo bodo nudili tudi v prihodnje. S pridobljenim zaupanjem ter dodeljeno organizacijo evropskega prvenstva pa se pravo delo šele začne. Takoj bomo zavihali rokave in nobenega dvoma ni, da nas v Celju, Kopru in Ljubljani čakajo pravi košarkarski prazniki. Tako kot vedno, jih bomo izpeljali na najvišji možni ravni in ne dvomim, da bodo igralke, gledalci in vsi, ki bodo priča temu dogodku, v njem uživali.''

Damir Grgić, selektor ženske članske reprezentance:
"To je res veliko priznanje za slovensko žensko košarko. Tisti, ki smo vsa ta leta delali in sanjali, da bi se lahko nek tak trenutek zgodil tudi v Sloveniji, smo to dočakali. Zahvaljujem se Košarkarski zvezi Slovenije in vsem akterjem in delavcem v ženski košarki. To je najlepši trenutek v zgodovini slovenske ženske košarke in verjamem, da bomo znali ceniti ta trenutek in potem čez dve leti pokazati, da je slovenska ženska košarka v zadnjih letih naredila velik premik proti svetovnemu vrhu."
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se