Nazaj

Slovenija leta 2023 želi gostiti ženski EuroBasket

23
apr.
2021
  • Ostalo

Ljubljana – Člani Izvršnega odbora Košarkarske zveze Slovenije so na svoji 50. redni seji sprejeli sklep, da strokovna služba KZS pripravi vso potrebno dokumentacijo za oddajo kandidature za organizacijo ženskega evropskega prvenstva leta 2023.

Mednarodna košarkarska zveza FIBA je rok za oddajo dokumentacije postavila na 5. maj. Ideja in želja Košarkarske zveze Slovenije je, da bi Ljubljana gostila dve predtekmovalni skupini ter sklepno fazo ženskega evropskega prvenstva 2023. Pri tem KZS računa na podporo Vlade RS, kar je eden izmed številnih pogojev v obsežnem Fibinem razpisu za organizacijo prvenstva.

Sicer pa je Izvršni odbor KZS na seji potrdil poročilo programa dela KZS za leto 2020, poročila organov in komisij za leto 2020 ter načrt aktivnosti članskih reprezentanc za aktualno koledarsko leto. Prav tako so člani sprejeli in potrdili Tekmovalni pravilnik, Tekmovalne propozicije in Registracijski pravilnik košarke 3x3 ter v Komisijo za košarko 3x3 potrdili dva dodatna člana. To sta Andrej Petrović in Gašper Ovnik, ki sta se pridružila predsedniku komisije Maticu Vidicu, Borisu Majerju, Alešu Kuncu in Simonu Rožniku.

Prav tako je tekla tudi obsežna debata o tekmovanju mlajših starostnih kategorij za prihajajočo tekmovalno sezono 2021/2022. Večina mladih košarkarjev in košarkaric je namreč zaradi ukrepov vezanih na epidemijo koronavirusa izgubila več mesecev treningov in igranja košarke. Tako je strokovni svet na temo starostnih kategorij pod okriljem KZS v zadnjem času opravil več razgovorov in posvetovalnih sestankov s širšo skupino strokovnih delavcev, v katero je bilo vključenih več kot 30 trenerjev, ter pripravil analizo in predloge za nekaj dopolnitev  tekmovanj mlajših starostnih kategorij. Člani izvršnega odbora KZS so tematiki prisluhnili, podali svoja mnenja ter predloge vrnili strokovnemu svetu v dodatno obravnavo.

Naslednja seja Izvršnega odbora KZS bo predvidoma potekala 20. maja, redna letna skupščina Košarkarske zveze Slovenije pa bo 10. junija.
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se