Nazaj

Slovenke in Slovenci dobili tekmece v kvalifikacijah za EP v košarki 3x3

24
maj
2022
  • Košarka 3x3

Ljubljana – Slovenski članski reprezentanci v košarki 3x3 sta dobili tekmece v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo, ki ga bo med 9. in 11. septembrom gostil avstrijski Gradec. Obe reprezentanci bosta vozovnico za evropsko prvenstvo 3. in 4. junija lovili v izraelskem Tel Avivu.

Nastop na prvenstvu v Gradcu so si neposredno že zagotovile Avstrija (gostitelj), Španija (branilka naslova), ter Nemčija in Francija (na podlagi lestvice FIBA) v ženski konkurenci in Avstrija (gostitelj), Srbija (branilka naslova) ter Litva, Latvija, Belgija in Nizozemska (na podlagi lestvice FIBA) v moški konkurenci. Tako se bo skozi kvalifikacije na prvenstvo uvrstilo osem ženskih in šest moških reprezentanc.

Kvalifikacije bodo potekale v treh evropskih mestih. Izraelski Tel Aviv bo kvalifikacijski turnir gostil 3. in 4. junija, romunska Konstanca in ciprski Limasol pa 4. in 5. junija. Obe slovenski ekipi bosta nastopili na turnirju v Izraelu. Dekleta se bodo v skupini C pomerile z Izraelom, fantje pa v skupini D z Izraelom in Portugalsko. V četrtfinale se bosta uvrstili dve najbolje uvrščeni reprezentanci iz vseh štirih predtekmovalnih skupin.

KVALIFIKACIJSKI TURNIR ZA EP V KOŠARKI 3X3
Tel Aviv, Izrael – 3. in 4. junij 2022


ŽENSKE
SKUPINA A: Nizozemska, Grčija, Portugalska
SKUPINA B: Litva, Švica, Švedska
SKUPINA C: Izrael, SLOVENIJA
SKUPINA D: Ukrajina, Slovaška, Hrvaška, Srbija

MOŠKI
SKUPINA A: Nemčija, Hrvaška
SKUPINA B: Francija, Ukrajina, Grčija
SKUPINA C: Švica, Slovaška, Gruzija
SKUPINA D: SLOVENIJA, Izrael, Portugalska

SPLETNA STRAN KVALIFIKACIJSKEGA TURNIRJA V TEL AVIVU

Iz kvalifikacij v Limasolu se bosta sicer na prvenstvo neposredno uvrstila le zmagovalca turnirja. Iz Tel Aviva in Konstance pa se v moški konkurenci na evropsko prvenstvo uvrstita finalista turnirja, v ženski si bosta vozovnico priigrali tudi tretjeuvrščeni reprezentanci. Zadnje prosto mesto bosta zasedli bolje uvrščena tretja oziroma četrta reprezentanca v medsebojni primerjavi obeh turnirjev.

SPLETNA STRAN EVROPSKEGA PRVENSTVA V KOŠARKI 3X3
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se