Nazaj

Tedenski napovednik tekem članskih tekmovanj KZS

10
maj
2021
  • Liga Nova KBM
  • 2. SKL
  • Pokal Spar

Ljubljana – Prihajajoči teden bo zelo zanimiv, saj se Liga Nova KBM preveša v polfinalne dvoboje, 2.SKL za moške začenja s končnico, prav tako pa se bo organiziral tudi Pokal Spar, kjer bodo na sporedu četrtfinalni boji. Vse tekme obeh polfinalnih serij bo moč spremljati v direktnih prenosih na televiziji Sportklub.
Foto: KK Rogaška

LIGA NOVA KBM

Konec prihajajočega tedna se bosta v Ligi Nova KBM s prvima tekmama začeli polfinalni seriji, v kateri so uvrščene štiri najboljše slovenske ekipe. Cedevita Olimpija je tudi v polfinalu nesporen favorit, Krki pa tudi pripada ta naziv, saj je v sezoni 2020/2021 odigrala več težkih tekem na mednarodnem parketu in bo imela prednost tovrstnih izkušenj. A Domžalčani in igralci Rogaške gotovo niso izobesili bele zastave in bodo svojo kožo poizkusili prodati kar se da drago. Zanimiva dvoboja bo moč spremljati na televiziji Sportklub in v SPLETNIH PRENOSIH.

LIGA NOVA KBM
POLFINALE


PRVI TEKMI
Petek, 14. maja, ob 18.00
KRKA (2) : ROGAŠKA (3) (STATISTIKA) – prenos na Sportklubu
Petek, 14. maja, ob 20.30
CEDEVITA OLIMPIJA (1) : HELIOS SUNS (4) (STATISTIKA) – prenos na Sportklubu
                              
RAZPORED KONČNICE LIGE NOVA KBM

2.SKL ZA MOŠKE

V 2.SKL za moške se bo v tem tednu tudi začela končnica, kjer bomo priča zelo zanimivim dvobojem za vstop v višji rang tekmovanja. Istočasno pa se pričenja tudi boj za obstanek, kjer bodo zadnje štiri ekipe odigrale še dvakrat vsaka z vsako, točke iz rednega dela pa se prenašajo. Prve tekme četrtfinala in boja za obstanek bodo na sporedu sredi tedna.

2. SKL ZA MOŠKE
ČETRTFINALE


PRVE TEKME
Sreda, 12. maja
TROTI (1) : AKK BRANIK (8) (STATISTIKA)
NUTRISPOINT ILIRIJA (2) : LITIJA (7) (STATISTIKA)
PVC NAGODE POSTOJNA (4) : LJUBLJANA (5) (STATISTIKA)


Četrtek, 13. maja, ob 19.30
LTH CASTINGS (3) : PORTOROŽ (6) (STATISTIKA)

2. SKL ZA MOŠKE
ZA OBSTANEK

Sreda, 12. maja
GORICA : BRINOX MEDVODE (STATISTIKA)
CELJE : MESARIJA PRUNK SEŽANA (STATISTIKA)

RAZPORED KONČNICE IN LESTVICA 2.SKL

POKAL SPAR

V samem zaključku letošnje tekmovalne sezone na slovenskih košarkarskih parketih bomo dobili tudi pokalnega zmagovalca. Letošnja jubilejna dvajseta izvedba Pokala Spar bo, zaradi daljše prekinitve tekmovanja, sicer izjemoma izpeljana po spremenjenem sistemu, saj bo v zadnjem delu tekmovanja nastopilo zgolj osem moštev. Znani so pari četrtfinala. Izvršni odbor Košarkarske zveze Slovenije je po tem, ko so tudi preostala športna tekmovanja, ki so bila zaradi odloka o začasnih omejitvah pri izvajanju športnih programov dlje časa prekinjena, dobila zeleno luč,  pred dnevi sprejel sklep, da se v zaključku letošnje tekmovalne sezone izvede tudi pokalno tekmovanje za člane. Slednje bo letos izjemoma potekalo po spremenjenem sistemu, saj bo v zaključku jubilejne 20. izvedbe Pokala Spar sodelovalo le osem prvouvrščenih ekip po končanem drugem delu tekmovanja Lige Nova KBM.  V četrtfinalu, ki bo na sporedu v torek, 11. maja ekipe igrajo eno tekmo, prednost domačega igrišča pa ima višje uvrščena ekipa po zaključenem drugem delu ligaškega tekmovanja.
Kot je to značilno za Pokal Spar so presenečenja vedno možna, zato bodo dvoboji še posebej zanimivi.

POKAL SPAR
ČETRTFINALE


Torek, 11. maja, ob 19.00
HELIOS SUNS : ŠENTJUR (STATISTIKA)
ROGAŠKA : HOPSI POLZELA (STATISTIKA)
KRKA : GORENJSKA GRADBENA DRUŽBA ŠENČUR (STATISTIKA)

Torek, 11. maja, ob 19.30
CEDEVITA OLIMPIJA : TERME OLIMIA PODČETRTEK (STATISTIKA)

RAZPORED TEKEM POKALA SPAR
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se