Nazaj

Tedenski napovednik tekem članskih tekmovanj KZS

27
sep.
2021
  • Liga Nova KBM
  • 1. SKL za ženske
  • 2. SKL
  • 3. SKL

Ljubljana – V tednu med 27. septembrom in 3. oktobrom se bo v večini članskih lig začelo klubsko tekmovanje za sezono 2021/2022. Kljub izzivom, ki jih predstavlja trenutna situacija, bo KZS v sodelovanju s klubi, člani KZS, skladno z navodili pristojnih služb, ustrezno organizirala tekme, s katerimi vsi skupaj upamo tudi na uspešno sezono 2021/2022. Vse tekme Lige Nova KBM v sezoni 2021/2022 si bo moč ogledati v neposrednih spletnih prenosih na YouTube kanalu KZS, tekma kola pa bo v prenosu na televiziji Sportklub. Prav tako bo v spletnih prenosih in na Sportklubu v sezoni 2021/2022 moč spremljati tudi nekatere tekme 1.SKL za ženske in 2.SKL za moške.
Foto: Gašper Papež/KK Helios Suns

LIGA NOVA KBM

Najboljša slovenska klubska košarkarska liga bo v sezoni 2021/2022 v svojo že 31. izvedbo, zanimivih tekem pa bo veliko. V prvem delu tekmovanja bodo igrali vsi najboljši slovenski klubi, branilka naslova iz sezone 2020/2021, Cedevita Olimpija, pa se jim bo, zaradi tekmovanja v evropskem pokalu in regionalni ligi, pridružila v drugem delu tekmovanja. Sezono bosta odprla Krka in Zlatorog Laško, ki bosta prvo tekmo odigrala že jutri. V letošnji sezoni je novi prvoligaš postala Nutrispoint Ilirija iz Ljubljane, svoj prvoligaški ples bo začela v soboto, 2. oktobra, proti Gorenjski gradbeni družbi Šenčur. Pozornost gledalcev pred malimi zasloni bo usmerjena na tekmo v Podčetrtku, kjer Termalci pričakujejo goste iz Šentjurja. Ogledi vseh srečanj bodo omogočeni v SPLETNIH PRENOSIH.

LIGA NOVA KBM
1. kolo 
Torek, 28. september, ob 19.00
KRKA : ZLATOROG LAŠKO (STATISTIKA)

Sobota, 2. oktober, ob 18.00
NUTRISPOINT ILIRIJA : GORENJSKA GRADBENA DRUŽBA ŠENČUR (STATISTIKA)

Sobota, 2. oktober, ob 19.00
HELIOS SUNS : HOPSI POLZELA (STATISTIKA)
ROGAŠKA : ECE TRIGLAV (STATISTIKA)
TERME OLIMIA PODČETRTEK : ŠENTJUR (STATISTIKA) - prenos na Sportklubu
                                       
RAZPORED TEKEM IN LESTVICA LIGE NOVA KBM

1.SKL ZA ŽENSKE

V sezoni 2021/2022 se bo za naslov državnega prvaka pomerilo 9 slovenskih ženskih košarkarskih klubov, saj se v prvoligaško druščino vrača ekipa Domžal. Kot že nekaj let zapored bodo tekmeci tudi v tej sezoni poizkusili izzvati aktualne prvakinje, Cinkarno Celje. Vse ekipe stavijo na mlade igralke, ki se bodo skozi igre v 1.SKL dodatno kalile in predstavljajo prihodnost slovenske ženske košarke. Talenta tudi v sezoni 2021/2022 ne bo manjkalo. V 1.kolu se nam s tremi tekmami obeta prvi test razmerij moči in kaj kmalu bo znano, katere ekipe lahko ciljajo na vrh lestvice. 

1. SKL ZA ŽENSKE
1. kolo
Sobota, 2. oktober, ob 15.00
DERBY JEŽICA : MARIBOR (STATISTIKA

Sobota, 2. oktober, ob 18.00
DOMŽALE : PRO-BIT KONJICE (STATISTIKA)

Sobota, 2. oktober
CINKARNA CELJE : GROSUPLJE (STATISTIKA)

RAZPORED TEKEM IN LESTVICA 1.SKL ZA ŽENSKE

2.SKL ZA MOŠKE

V novo sezono v 2.SKL, ki je bila v sezoni 2020/2021 zaradi koronavirusa skrajšana, se podaja 12 ekip, vsaka s svojimi pričakovanji, veliko pa jih računa na uvrstitev v končnico 2.SKL ter morebiten naskok na uvrstitev v Ligo Nova KBM. Priložnosti za sledenje visokim ciljem bo veliko, že v 1. kolu pa bomo spremljali kar nekaj zanimivih dvobojev starih znancev drugoligaških parketov. Že sam začetek 2.SKL bo zelo zanimiv, saj nam bo ponudil ljubljanski derbi, med novim drugoligašem, Slovanom in Ljubljano in primorski derbi med Portorožom in Gorico, v tem tednu pa bo odigranih pet od šestih parov. 

2. SKL ZA MOŠKE
1. kolo

Sobota, 2. oktober, ob 18.00
TROTI : CELJE (STATISTIKA)

Sobota, 2. oktober, ob 19.00
LITIJA : POSTOJNA (STATISTIKA)

Sobota, 2. oktober, ob 20.00
PORTOROŽ : GORICA (STATISTIKA)
AKK BRANIK : MESARIJA PRUNK SEŽANA (STATISTIKA)

Sobota, 2. oktober, ob 18.00
SLOVAN : LJUBLJANA (STATISTIKA)

RAZPORED TEKEM IN LESTVICA 2.SKL

3.SKL ZA MOŠKE

Tudi sezono 2021/2022 v 3.SKL za moške začenja v 24 moštev, ki pa so tokrat razporejena v dve skupini po 12 ekip (Vzhod in Zahod). Med klubi je kar nekaj tradicionalnih slovenskih košarkarskih sredin, kjer smo vsako sezono priča vznemirljivim tekmam in lokalnim derbijem, prav tako pa lahko vsakič opazimo dobre igre nekaterih obetavnih mladih talentov. V 1. kolu bomo priča nekaterim zanimivim derbijem, predvsem bo pestro v Ajdovščini, kjer se bosta srečala domača ekipa in gostje iz Pivke. Tudi v Idriji bo vabljiva tekma med Hidrio in gosti iz Logatca.

3. SKL ZA MOŠKE
1. kolo

Sobota, 2. oktober, ob 19.00
HIDRIA : OPIKAR EVMA LOGATEC (STATISTIKA)
LEONE AJDOVŠČINA : PIVKA PERUTNINARSTVO (STATISTIKA)

RAZPORED TEKEM IN LESTVICI 3.SKL

Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se