Nazaj

Tedenski napovednik tekem članskih tekmovanj

20
jan.
2020
  • Liga Nova KBM
  • 1. SKL za ženske
  • 2. SKL
  • 3. SKL
  • 4. SKL
  • Pokal Spar

Ljubljana - Prvi del ligaških tekmovanj se počasi bliža h koncu. V 1. SKL se bosta v Novem mestu v derbiju kola pomerili ekipi Krke in Gorenjske gradbene družbe Šenčur. Dan kasneje je na sporedu obračun med Koper Primorsko in Šentjurjem, v soboto in nedeljo pa bosta odigrani še tekmi med Terme Olimia Podčetrtkom in Šentjurjem ter Zlatorogom in Hopsi. V državnem prvenstvu za ženske je na sporedu zadnje kolo prvega dela tekmovanja, derbi vodilnih ekip pa bo v soboto, ko se bosta pomerili Ježica in Cinkarna Celje. V 2. SKL se bosta v sobotnem derbiju pomerili ekipi Trotov in Ilirije. V 3. SKL in 4. SKL pa bodo v petek in soboto na sporedu obračuni vodilnih ekip. Gorica doma pričakuje Slovan, Vrhnika se bo doma pomerila z Gorenjo vasjo, na Koroškem pa bo Dravograd gostil Prebold.

1. SKL ZA MOŠKE

V derbiju 16. kola državnega prvenstva se bosta jutri ob 19. uri v Novem mestu pomerila Krka in Gorenjska gradbena družba Šenčur. Gorenjci, ki imajo sicer tekmo več od Krkašev, trenutno zasedajo tretje mesto na lestvici, v letošnji sezoni pa imajo za Koper Primorsko najbolj učinkovit napad. V svojih vrstah imajo najboljšega skakalca in tretjega strelca lige, Dina Murića (15,9 točke in 8,6 skoka na tekmo). Prvi medsebojni obračun so v Šenčurju z 89:83 dobili košarkarji Krke.

Dan kasneje se bosta v Kopru ob 18. uri pomerila trenutno vodilna Koper Primorska in sedmi Šentjur. V soboto, 22. januarja, bodo košarkarji Podčetrtka pred domačimi gledalci poskusili doseči prvo zmago v letošnji sezoni, ob 19.30 uri jih čaka obračun s peto Rogaško. Zadnja tekma 16. kola pa je na sporedu v nedeljo, ko se bosta v Laškem pomerili ekipi Zlatoroga in Hopsov s Polzele. Tekme bo moč spremljati v spletnem prenosu na YouTube kanalu KZS videoposnetki tekem. 

16. kolo
Torek, 21. januar, ob 19.00

KRKA : GORENJSKA GRADBENA DRUŽBA ŠENČUR (STATISTIKA)

Sreda, 22. januar, ob 18.00
KOPER PRIMORSKA : ŠENTJUR (STATISTIKA)

Sobota, 25. januar, ob 19.30
TERME OLIMIA PODČETRTEK : ROGAŠKA (STATISTIKA)

Nedelja, 26. januar, ob 18.00
ZLATOROG LAŠKO : HOPSI POLZELA (STATISTIKA)
 

LESTVICA 1. SKL ZA MOŠKE

VIDEOPOSNETKI TEKEM

1. SKL ZA ŽENSKE

V državnem prvenstvu za ženske bodo v petek in soboto na sporedu še zadnje štiri tekme prvega dela tekmovanja. V petek, 24. januarja, se bosta ob 17.30 uri pomerili ekipi Pro-Bit Konjic in Domžal. Konjičanke bodo prvi del prvenstva zaključile na šestem mestu, Domžalčanke pa so v lovu za tretjo zmago v sezoni. Ob 20. uri se bo tretja Jasmin sport Ledita doma pomerila z osmo Akson Ilirijo.

V soboto, 25. januarja, se bosta v derbiju zadnjega kola pomerili vodilni ekipi 1. SKL za ženske, Ježica in Cinkarna Celje. Prvi medsebojni obračun v državnem prvenstvu so z 93:68 dobile Celjanke. Tekma se bo na Ježici začela ob 17. uri. Zadnja tekma pa se obeta v Kranju, ko se bosta ob 20.15 uri pomerila peti Triglav in četrto Grosuplje.

18. kolo
Petek, 24. januar, ob 18.30
PRO-BIT KONJICE : DOMŽALE (STATISTIKA)

Ob 20.00
JASMIN SPORT LEDITA : AKSON ILIRIJA (STATISTIKA)

Ob 17.00
JEŽICA : CINKARNA CELJE (STATISTIKA)

Sobota, 25. januar, ob 20.15
TRIGLAV : GROSUPLJE (STATISTIKA)

LESTVICA 1. SKL ZA ŽENSKE

2. SKL

Danes se bosta v obračunu spodnjega dela lestvice v zaostali tekmi 12. kola pomerili ekipi Ljubljane in Portoroža. V soboto, 25. januarja, so na sporedu štiri tekme 16. kola, derbi kola pa bo tokrat med trenutno drugimi Troti in peto Ilirijo. Slednja je prvi medsebojni obračun v Hali Tivoli dobila s 87:76. Tekma se bo v Športnem centru Livada začela ob 20.15 uri.

V preostalih tekmah se bodo košarkarji Triglava pomerili s Postojno, Ljubljano čaka obračun s Celjem, vodilna Mesarija Prunk Sežana pa se bo pomerila s Portorožem. V nedeljo je na sporedu še zadnja tekma 16. kola med Medvodami in Hrastnikom. 

12. kolo
Ponedeljek, 20. januar, ob 17.10

LJUBLJANA : PORTOROŽ (STATISTIKA)

Sobota, 25. januar, ob 15.45
ECE TRIGLAV : PVC NAGODE POSTOJNA (STATISTIKA)

Ob 17.00
LJUBLJANA : CELJE (STATISTIKA)

Ob 19.00
MESARIJA PRUNK SEŽANA : PORTOROŽ (STATISTIKA)

Ob 20.15
TROTI : ILIRIJA (STATISTIKA)

Nedelja, 26. januar, ob 19.00
BRINOX MEDVODE : HRASTNIK (STATISTIKA)

LESTVICA 2. SKL ZA MOŠKE

3. SKL

Na košarkarskih prizoriščih 3. SKL je v tekočem tednu na sporedu 14 tekem, moštva pa se v zadnjih treh kolih še borijo za vodilni mesti na lestvicah, ki bi jim zagotovili napredovanje. Derbi vodilnih ekip skupine Zahod se v soboto, 25. januarja, obeta v športni dvorani Osnovne šole Milojke Štrukelj, ko se bosta ob 19. uri pomerila prva Gorica in drugi Slovan.

RAZPORED TEKEM IN LESTVICE 3. SKL

4. SKL

Tudi v 4. SKL se prvi del tekmovanja počasi bliža h koncu. V petek in soboto bodo na sporedu vse tekme 12. kola, vroče pa bo že v petek, ko se bosta za prvo mesto v skupini Zahod pomerili ekipi Ipros Vrhnike in Gorenje vasi. Tudi v soboto se na Koroškem obeta derbi vodilnih ekip skupine Vzhod, v Dravogradu se bosta pomerila domača Dravograd Koroška in dosedaj najboljša ekipa 4. SKL v letošnji sezoni, Vrtnine Palir - Prebold 2014. 

RAZPORED TEKEM IN LESTVICE 4. SKL

 

Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se