Nazaj

Teja Oblak v Pragi še naslednji dve sezoni

10
maj
2022
  • Članice

Ljubljana – Teja Oblak, izvrstna organizatorka igre slovenske ženske košarkarske reprezentance, je še pred poletjem rešila klubski status za prihodnji dve sezoni. Najmanj do leta 2024 bo namreč še naprej nosila dres evroligaške USK Prage. V dosedanjih štirih letih preživetih na Češkem je Oblakova navdušila vodstvo kluba in navijače ter postala tudi kapetanka ekipe.

Enaintridesetletna in 172 cm visoka Teja Oblak se je v Prago preselila junija 2018. Pred selitvijo na Češko je Oblakova igrala na Madžarskem, Slovaškem in Poljskem, v Sloveniji pa je nosila dres škofjeloške Odeje, Kranjske Gore in Celja.

V letošnji sezoni so košarkarice Prage prepričljivo osvojile naslov državnih prvakinj, na zaključnem turnirju Evrolige pa sezono zaključile na četrtem mestu. Oblakova je pod evropskimi koši odigrala 19 tekem, na parketu v povprečju prebila dobrih 30 minut ter v tem času dosegala po 10,3 točke in 5,3 podaje na tekmo. V češkem prvenstvu je na štiriindvajsetih tekmah v povprečju igrala prav toliko minut ter dosegala po 11,3 točke in 4,8 podaje na tekmo.

Za slovensko člansko reprezentanco je organizatorka igre debitirala 15. avgusta 2009 in je trenutno na petem mestu lestvice večnih nastopov. Zaigrala je na točno 50 uradnih tekmah.
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se