Nazaj

Umrl je Peter Breznik

19
feb.
2020
  • Ostalo

Ljubljana - Košarkarska zveza Slovenije z žalostjo sporoča, da je v ponedeljek, 17. februarja 2020, v 92. letu starosti umrl Peter Breznik, eden izmed ustanoviteljev Košarkarske zveze Slovenije, ki je bila ustanovljena leta 1950.

Peter Breznik je v košarki deloval kot eden prvih slovenskih igralcev, trenerjev in sodnikov ter eden izmed ustanoviteljev Košarkarske zveze Slovenije. Od leta 1950 do 1961 je bil njen generalni sekretar, od leta 1967 do 1978 predsednik KZS, bil pa je tudi predsednik predsedstva Košarkarske zveze Jugoslavije. Peter Breznik je bil od leta 2010 častni član Košarkarske zveze Slovenije, ki je največja nagrada Košarkarske zveze Slovenije.

Prav tako je bil gospod Breznik tudi častni član Združenja košarkarskih trenerjev Slovenije. Priznanje je prejel za posebne zasluge kot uspešen trener v začetnem obdobju košarke v Sloveniji in vodilni funkcionar pri Košarkarski zvezi Slovenije in Košarkarski zvezi Jugoslavije.

Košarkarska zveza Slovenije družini in svojcem gospoda Breznika izreka globoko sožalje.

Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se