Nazaj

V nedeljo začetek prve izmene tabora KZS

07
avg.
2020
  • Tabor KZS

Ljubljana – Mladi košarkarji in košarkarice že nestrpno pričakujejo nedeljo in začetek priljubljenega poletnega tabora Košarkarske zveze Slovenije. Prva izmena je namenjena dekletom in fantom, ki bodo med 9. in 15. avgustom vadili v Postojni, 16. avgusta pa bodo s taborom v Strunjanu začeli še najmlajši košarkarji in košarkarice.

Letošnja izvedba poletnih košarkarskih taborov Košarkarske zveze Slovenije bo že 44. po vrsti, a hkrati prva v avgustovskem terminu. Tabori so namreč tradicionalno potekali takoj po koncu košarkarske sezone in zaključku šolskega leta, a jih je zaradi epidemije koronavirusa doletela podobna usoda, kot številne druge športne dogodke in s tem prestavitev na kasnejši termin.

Tako bo letošnja vadba v Postojni in Strunjanu igralcem in igralkam služila kot priprava na prihajajočo sezono. Strokovno vodstvo tabora je pripravilo obsežen in kvaliteten program dela, ki ga bo izvajal uigran ter uveljavljen trenerski štab. Trenerji se bodo na igrišču trudili, da se bodo udeleženci naučili veliko novih košarkarskih prvin, izpopolnjevali svoja znanja z žogo in brez nje ter spoznavali drugačne načina dela priznanih trenerjev. Program dela na obeh lokacijah bo imel poudarek na individualni tehniki in taktiki, ne bo pa manjkalo številnih tekmovanj, ki so igralcem in igralkam v veliko veselje.

Vsako leto tabor Košarkarske zveze Slovenije obiščejo in s tem razveseljujejo udeležence znani slovenski košarkarji in košarkarice in nekaj presenečenj bo sledilo tudi letos. V sklopu tabora za fante in dekleta v Postojni bo potekala tudi sodniška klinika za sodnike mlajših starostnih kategorij. Izobraževalo se bo 17 mladih sodnikov ter 6 sodnic.

Tabor bo izpeljan v skladu z navodili in priporočili Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) in upoštevanju vseh navodil bo namenjeno še posebej veliko pozornosti. Zaradi omejitve nastanitvenih in vadbenih kapacitet je zato tudi številčna udeležba nekoliko manjša, kot pretekla leta. Prve izmene tabora v Postojni (od 9. do 15. avgusta) se bo namreč udeležilo 81 fantov in 37 deklet, medtem ko bo drugi teden v Strunjanu (od 16. do 21. avgusta) vadilo 50 najmlajših košarkarjev in košarkaric. Udeleženci bodo trenirali v manjših vadbenih skupinah.

Vse košarkarske aktivnosti na taboru bomo skrbno spremljali ter jih delili na družbenih omrežjih. Tako že prav lepo vabljeni, da spremljate INSTAGRAM, TWITTER oziroma FACEBOOK profil Košarkarske zveze Slovenije.
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se