Nazaj

V soboto znana prva košarkarska e-reprezentanca Slovenije

20
nov.
2020
  • Ostalo

Ljubljana – Medtem ko bo moška članska reprezentanca v nedeljo začela z drugim kvalifikacijskim ciklom za EuroBasket 2022, bomo le dan prej dobili prvo košarkarsko e-reprezentanco. Šestnajsterico igralcev igre NBA 2K21, ki so se prebili skozi kvalifikacije na igralni konzoli Sony PlayStation, čaka le še finalni turnir.

V mesecu novembru so bili na sporedu štirje kvalifikacijski turnirji, nastop v velikem sobotnem finalu pa si je priigrala najboljša četverica igralcev posameznega turnirja. V boj za dres e-reprezentance se bodo v soboto ob 11. uri tako podali:

Bor ''basket914'' Šteblaj, Tian ''ICEinMyVeins4'' Ferk, Jani ''Dzani55'' Žibert, Nino ''GreatFusilli'' Rakita, Nik "nik2004050" Urbas, Žiga "Shejvi" Gaber, Luka "Nika Gezim" Leskošek, Gašper "gaps" Kemperle, Andraž "Andi" Kores, Lovro "Silverhawk" Rogelj, Erik "eki_beast" Goja, Luka "LUYO29" Erjavec, David "babo23" Babič, Timotej "TheAnswerC" Čuk, Isa "Unibright" Sulkanović in Miha "Mihawk" Rojc.

Finale bo, skladno z diskusijo z igralci, kot tudi v dialogu s Košarkarsko zvezo Slovenije, izveden nekoliko drugače, kot prvotno zamišljeno. Finalnega izbora igralcev e-reprezentance se tako ne bo izbralo po ključu rezultatov sobotnega turnirja - da najboljše osem uvrščenih igralcev dobi mesto v reprezentanci – temveč je cilj sestaviti reprezentanco, ki bo kvalitetna na več igralnih pozicijah in bo tako lahko konkurirala v regiji in po svetu.

Posledično bodo organizatorji uporabili sistem nabora na najboljše pozicije in razpisali tri pozicije, na katere se finalisti lahko prijavijo:

1. center (v e-reprezentanco izbrana dva igralca)
2. attacker (v e-reprezentanco izbrani trije igralci)
3. defender (v e-reprezentanco izbrani trije igralci)


Sestavljeni bosta dve ProAM KZS ekipi, v kateri bodo razvrščeni igralci. V teh se po vsaki odigrani tekmi menjujejo igralci ter tako krožijo po aktivnem igranju in ekipah. S tem bodo organizatorji dobili karseda objektivno sliko o posameznikovi sposobnosti in potencialu ter iz tega ustvarili enakovredno ekipo. Ocenjevanje bo izvedeno glede na ratinge pri relevantnih metrikah, oceni sposobnosti s strani predstavnikov Košarkarske zveze Slovenije in Društva za elektronske športe - spid.si, kot tudi bodo sami igralci ocenjevali igro drugih finalistov.

Sobotni finalni turnir bo z začetkom ob 11. uri prenašan v živo na kanalih Košarkarske zveze Slovenije in Društva za elektronske športe - spid.si. Prvi slovenski košarkarski e-reprezentanti bodo predvidoma znani ob 18. uri.
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se