Nazaj

Z banko Nova KBM spet v drugi del državnega prvenstva za moške

22
feb.
2021
  • Liga Nova KBM

Ljubljana - S tekmo med Cedevito Olimpijo in Gorenjsko gradbeno družbo Šenčurjem se bo v četrtek, 25. februarja, začel drugi del državnega prvenstva, ki se bo spet poimenovalo Liga Nova KBM, po banki Nova KBM, ki je univerzalna banka z najdaljšo tradicijo bančništva v Sloveniji.

Nova KBM se je že pred časom projektom Košarkarske zveze Slovenije pridružila kot eden najpomembnejših sponzorjev, obe strani pa sta s ponovnim preimenovanjem 1. SKL za moške v Ligo Nova KBM okrepili odlično začeto partnerstvo. Po Novi KBM se bo moško državno prvenstvo imenovalo najmanj do konca sezone 2022/2023.

Ob tej priložnosti je John Denhof, predsednik uprave Nove KBM, povedal: "V Novi KBM pa se zavedamo, da je v teh negotovih časih vsaka poteza tudi poteza za sedanjost in za prihodnje generacije. Ne samo za košarkarsko ligo, ampak tudi za zdrav življenjski slog otrok, za aktivnosti v najpomembnejšem obdobju odraščanja. V Novi KBM pri športnem udejstvovanju ne podpiramo samo profesionalnih združenj, klubov in posameznikov, ampak v okviru bančnega športnega društva podpiramo tudi naše zaposlene, s posebnimi ponudbami pa zdrav način življenja spodbujamo tudi med našimi strankami. Zdravje je v naši banki visoko cenjena vrednota."

"Veseli nas, da se je Nova KBM znova pridružila slovenskemu moškemu prvoligaškemu tekmovanju. Verjamemo, da bo drugi del letošnje klubske sezone in dogajanje na prvoligaških parketih medijsko še bolj zanimivo, eden prvih korakov k temu pa je zagotovo tudi vnovična podpora banke Nova KBM," pa je ob podpisu sodelovanja dodal Radoslav Nesterović, generalni sekretar Košarkarske zveze Slovenije.

Konec meseca februarja prinaša začetek drugega dela Lige Nova KBM za moške. Deset ekip bo v nadaljevanju razdeljenih v dve ligi, Ligo za prvaka in Ligo za obstanek. V Ligi za prvaka bo sodelovalo šest ekip, Krka, Helios Suns, Gorenjska gradbena družba Šenčur, Terme Olimia Podčetrtek, Rogaška in Cedevita Olimpija, ki bodo po dvokrožnem ligaškem sistemu odigrale 10 kol. Točke in rezultati naštetih ekip se iz prvega dela niso prenesli. Najboljša ekipa prvega dela 1. SKL za moške je bila Krka, ki je v 18 tekmah zabeležila 16 zmag in 2 poraza. Drugi je bil Gorenjska gradbena družba Šenčur (13/5), tretji Helios Suns (13/5), četrta Rogaška (12/6) in peti Terme Olimia Podčetrtek (10/8), omenjenim ekipam pa se je sedaj pridružila še Cedevita Olimpija.

Preostale ekipe, Hopsi Polzela, Šentjur, Zlatorog Laško in ECE Triglav, bodo s tekmovanjem nadaljevale v Ligi za obstanek. Le ta se bo za razliko od Lige za prvaka igrala po trikrožnem sistemu, prvo in drugouvrščena ekipa po koncu drugega dela pa si bosta zagotovili igranje v končnici. Medtem, ko bodo ekipe v Ligi za prvaka drugi del začele z enakega položaja, so ekipe v Ligo za obstanek prenesle rezultate in točke z medsebojnih obračunov prvega dela. Z najboljšim izkupičkom bodo tako začeli Šentjurčani (12 točk), ki proti tekmecem (Hopsi Polzela, Zlatorog Laško, ECE Triglav) v prvem delu tekmovanja niso izgubili. Na drugem mestu je Zlatorog Laško (9 točk), ki je v prvem delu dvakrat premagal Hopse in enkrat ECE Triglav, tretji so Triglavani (8 točk) s po eno zmago nad Zlatorogom Laško in Hopsi, četrti pa so Hopsi Polzela (7 točk) z eno zmago nad ECE Triglavom. Četrtouvrščena oziroma zadnjeuvrščena ekipa tega dela tekmovanja bo v prihodnji sezoni sodelovala v tekmovanju 2. SKL.

Za uvod v drugi del tekmovanja v Ligi Nova KBM se bosta v prvem kolu v četrtek, 25. februarja, pomerili ekipi Cedevite Olimpije in Gorenjske gradbene družbe Šenčurja. Cedevita Olimpija v prvem delu državnega prvenstva ni sodelovala, Šenčurjani pa so v 18 tekmah zabeležili 13 zmag in 5 porazov.

V petek 26. februarja in soboto, 27. februarja, se bodo v boj podale še preostale ekipe. V Ligi za prvaka bo 26. februarja v Domžalah še obračun med Helios Sunsi in Termami Olimia Podčetrtkom, tekma med Rogaško in Krko pa je preložena na 9. marec. V Ligi za obstanek bosta v prvem kolu, 27. februarja, na sporedu dve tekmi, Šentjur doma pričakuje Zlatorog Laško, Hopsi Polzela pa ECE Triglav.

RAZPORED TEKEM DRUGEGA DELA LIGE NOVA KBM IN LESTVICA

Najboljši posameznik, oziroma MVP prvega dela 1. SKL, je postal košarkar Gorenjske gradbene družbe Šenčur, Dino Murić. 29-letni Ljubljančan je zaigral na vseh 16-ih tekmah in v povprečju dosegal 19,2 točke, 11,1 skokov in 2,3 podaje, s povprečno valorizacija 24, s čimer je tudi prvi strelec in tretji skakalec lige, kar v desetih tekmah pa je v statistiko vpisal dvojnega dvojčka.

Najboljši skakalec prvega dela je postal član Hopsov Polzele, Aaron Wesley Carver, z 12,4 skoki na tekmo, prvi podajalec prvega dela pa je košarkar Helios Sunsov, Daniel Vujasinović, s povprečjem 8,2 podaj na tekmo.

Nekaj zanimivih statističnih podatkov prvega dela 1. SKL:
Največ minut: Sandi Čebular (Terme Olimia Podčetrtek), 588:53
Največ pridobljenih žog: Jan Novak (Gorenjska gradbena družba Šenčur), 50
Največ blokad: Hasan Rizvić (Gorenjska gradbena družba Šenčur), 20
Največ zadetih prostih metov: Sandi Čebular (Terme Olimia Podčetrtek), 82
Največ zadetih metov za dve točki: Dino Murić (Gorenjska gradbena družba Šenčur), 107
Največ zadetih metov za tri točke: Tadej Ferme (Helios Suns), 40
Največ izgubljenih žog: Gaber Ožegovič (ECE Triglav), 61
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se