Nazaj

Znan razpored ligaških tekmovanj za prihajajočo tekmovalno sezono

08
sep.
2022
  • Liga Nova KBM
  • 1. SKL za ženske
  • 2. SKL
  • 3. SKL
  • 4. SKL

Ljubljana – Tekmovalna komisija Košarkarske zveze Slovenije je objavila razporede ligaških članskih tekmovanj v prihajajoči tekmovalni sezoni. V Ligi Nova KBM se bosta za prvenstvene točke na parket v petek, 30. septembra ob 20. uri prvi podali moštvi Heliosa in Hopsov. Uvodno redno kolo v 1., 2. in 3. moški ter 1. ženski ligi je sicer na sporedu v soboto, 1. oktobra, klubi 4. SKL pa bodo s tekmovanjem začeli 15. oktobra. Uraden začetek sezone bomo sicer dočakali že teden dni prej. 23. septembra ob 20.15 uri se bosta namreč za superpokalno lovoriko v Škofji Loki pomerila Cedevita Olimpija in Helios Sunsi.

Kot je znano, bo državno prvenstvo v Ligi Nova KBM potekalo po trikrožnem sistemu. V prvem delu znova brez Cedevite Olimpije, ki se bo v tekmovanje vključila v četrtfinalu.

LIGA NOVA KBM Z NOVIM TEKMOVALNIM SISTEMOM

V uvodnem kolu sezone se bodo pomerili Helios Suns in Hopsi Polzela, LTH Castings in Ilirija, Šentjur in Zlatorog Laško, Krka in Rogaška ter Terme Olimia Podčetrtek in Gorenjska gradbena družba Šentjur.

V sezoni 2022/2023 bo ponovno moč spremljati vse tekme Lige Nova KBM v direktnih prenosih, saj bodo kar tri tekme na kolo v direktnih televizijskih prenosih na naslednjih programih:
- Sportklub (kot novost v prihajajoči sezoni bosta redna termina prenosov v petek ob 20.00 in ponedeljek ob 18.00),
- Šport TV (kot dodatna novost bo redni termin prenosa ob sobotah, ob 13.00).
Preostali dve tekmi kola pa bo moč spremljati v internetnih prenosih na YouTube kanalu Košarkarske zveze Slovenije.

RAZPORED LIGE NOVA KBM

Še pred začetkom ligaškega dela bomo tradicionalnemu uvodu priča s tekmo za superpokalno lovoriko. Ta bo tokrat na državni praznik Dan slovenskega športa. V petek, 23. septembra se bosta v dvorani Poden v Škofji Loki, sicer domovanju novega prvoligaša LTH Castingsa, ob 20.15 uri pomerila Cedevita Olimpija in Helios Sunsi.

Pri dekletih se bodo v prvem kolu pomerili Derby Ježica in Domžale, Tosama Ledita in Akson Ilirija, VBO Maribor in Cinkarna Celje ter Triglav in Pro-Bit Konjice.  Prvi teden v oktobru bodo s sezono začeli tudi klubi 2. in 3. SKL, medtem ko četrtoligaše začetek tekmovanja čaka 15. oktobra.

RAZPORED 1. SKL ZA ŽENSKE
RAZPORED 2. SKL ZA MOŠKE
RAZPORED 3. SKL ZA MOŠKE
RAZPORED 4. SKL ZA MOŠKE
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se