Nazaj

Znan razpored tekem reprezentance 3x3 na kvalifikacijah v Gradcu

26
apr.
2021
  • Košarka 3x3

Ljubljana - Mednarodna košarkarska zveza FIBA je objavila razpored tekem olimpijskega kvalifikacijskega turnirja v košarki 3x3, ki ga bo med 26. in 30. majem gostil avstrijski Gradec. Slovenska reprezentanca bo nastopila v skupini C, prvo tekmo pa bo odigrala proti Franciji.

Slovenska reprezentanca v košarki 3x3 bo na olimpijskem kvalifikacijskem turnirju v Gradcu nastopila v skupini C skupaj s Francijo, Katarjem, Filipini in Dominikansko republiko. V skupini A so Mongolija, Poljska, Brazilija, Turčija in Češka, v skupini B ZDA, Litva, Belgija, Južna Koreja in Kazahstan, v skupini D pa Nizozemska Latvija, Kanada, Hrvaška in Avstrija. V izločilne dvoboje se uvrstita po dve najboljši reprezentanci iz vsake skupine, slovenska skupina C pa se v četrtfinalu križa s skupino A.

RAZPORED TEKEM SLOVENSKE REPREZENTANCE

Sreda, 26. maj 2021
Ob 12.30: SLOVENIJA - FRANCIJA
Ob 15.45: SLOVENIJA - FILIPINI

Petek, 28. maj 2021
Ob 12.30: KATAR - SLOVENIJA
Ob 14.30: DOMINIKANSKA REPUBLIKA - KATAR

Izločilni boji v moški konkurenci so na sporedu v nedeljo, 30. maja od 13.30 ure dalje.


V Tokio bodo tako med fanti, kot dekleti potovale tri najboljše reprezentance iz turnirja v Gradcu. Te se bodo pridružile Japonski, Srbiji, Rusiji in Kitajski pri fantih ter Rusiji, Kitajski, Mongoliji in Romuniji pri dekletih, ki so na olimpijski turnir uvrščene neposredno. Na igrah bo v vsaki kategoriji namreč nastopilo osem reprezentanc.

Zadnjega potnika na poletne olimpijske igre bo dal drugi kvalifikacijski turnir v madžarskem Debrecenu, ki bo na sporedu od 4. do 6. junija. Slovenska moška reprezentanca si je tudi nastop na Madžarskem že zagotovila.
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se