Nazaj

Znani termini končnice Lige Nova KBM in usoda Pokala Spar

29
apr.
2021
  • Liga Nova KBM
  • Pokal Spar

Ljubljana – Do konca drugega dela Lige Nova KBM so le še štiri tekme sedmega kola, ki bi se sicer moral odigrati v začetku aprila, a so bila vsa tekmovanja, zaradi takratnega odloka o začasnih omejitvah pri izvajanju športnih programov, prekinjena. Šest ekip lige za prvaka ter dve najuspešnejši moštvi lige za obstanek bodo s četrtfinalom državnega prvenstva začele v torek, 4. maja. Znana je tudi usoda Pokala Spar.

Osem prvoligašev bo torej tudi po tej soboti nadaljevalo s tekmami državnega prvenstva. Končnica Lige Nova KBM bo potekala v naslednjih terminih:
ČETRTFINALE LIGE NOVA KBM /moštvi igrata na dve zmagi/
4. maj, 6. maj in morebiti 8. maj 2021
POLFINALE LIGE NOVA KBM /moštvi igrata na dve zmagi/
14. maj, 17. maj in morebiti 19. maj 2021
FINALE LIGE NOVA KBM /moštvi igrata na tri zmage/
26. maj, 28. maj, 30. maj, morebiti 1. in 3. junij 2021

LESTVICA LIGE NOVA KBM

Znana usoda Pokala Spar

Pred zaključkom drugega dela ligaškega tekmovanja je znana tudi usoda pokalnega tekmovanja v letošnji sezoni. Izvršni odbor Košarkarske zveze Slovenije je na korespondenčni seji namreč sprejel predlog za spremembo tekmovalnega pravilnika za tekmovanje Pokal Spar izključno za letošnjo tekmovalno sezono 2020/2021.

Tako bo v zaključku letošnje jubilejne 20. izvedbe Pokala Spar sodelovalo osem prvouvrščenih ekip po zaključenem drugem delu tekmovanja Lige Nova KBM, ki se uvrstijo neposredno v četrtfinale pokalnega tekmovanja.

V četrtfinalu, ki bo na sporedu v torek, 11. maja ekipe igrajo eno tekmo, prednost domačega igrišča pa bo imela višje uvrščena ekipa po zaključenem drugem delu tekmovanja Lige Nova KBM. Zmagovalci četrtfinalnih tekem se uvrstijo v polfinale. Pare četrtfinala bo določil žreb, in sicer:
Par A -  izžrebana ekipa številka 1 : izžrebana ekipa številka 8
Par B - izžrebana ekipa številka 2 : izžrebana ekipa številka 7
Par C - izžrebana ekipa številka 3 : izžrebana ekipa številka 6
Par D - izžrebana ekipa številka 4 : izžrebana ekipa številka 5

Zaključni turnir štirih ekip se izvede v obliki turnirja 22. in 23. maja. Na tekmovanju sodelujejo zmagovalne ekipe četrtfinala tekmovanja. Polfinala para na turnirju sta:
Par 1 - zmagovalec para A :  zmagovalec para B
Par 2 - zmagovalec para C :  zmagovalec para D

V velikem finalu v nedeljo, 23. maja se pomerita zmagovalec polfinalnega para 1 in zmagovalec polfinalnega para 2 . Tekma za tretje mesto se ne igra.
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se